ΠΑΟΚ-Λούκας: Επιστροφή ή εκατομμύρια

Λούκας Πέρεθ

Σας αναλύουμε όλα τα δεδομένα και απαντά στο ερώτημα αν ο 27χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός, Λούκας Πέρεθ, μπορεί να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ.
Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό ο Γιώργος Γεωργιάδης ρωτήθηκε αν, τελικά, η διάταξη του 4-3-3 είναι αυτή που ταιριάζει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη στη φετινή ομάδα του Δικεφάλου. "Μας λείπουν οι καθαρόαιμοι εξτρέμ" ομολόγησε ο 43χρονος τεχνικός, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκασμένος να αλλάζει ρόλους σε παίκτες για να καλύψει το κενό.
Κάτω από αυτό το πρίσμα μοιάζει πραγματικά παράδοξο και πολυτέλεια για τον ΠΑΟΚ να έχει στη λίστα των δανεικών του τον Λούκας Πέρεθ. Ο 27χρονος Ισπανός, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε φέτος, είναι πρώτος σκόρερ της Λα Κορούνια με 5 γκολ σε 18 παιχνίδια. Κι όταν ήδη έχει προηγηθεί μία σεζόν με 50 συμμετοχές και 11 γκολ στον ΠΑΟΚ, είναι απόλυτα λογικό το θέμα της επιστροφής του στην Τούμπα το καλοκαίρι να μπαίνει ψηλά στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων για τον ΠΑΟΚ.
Το κλειδί για να φορέσει ξανά τα "ασπρόμαυρα"
Η λογική λέει ότι θα τεθεί θέμα επανένταξής του Λούκας στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Είναι, όμως, έτσι; Για να απαντήσουμε ας πάμε έναν χρόνο πίσω, όταν ο 27χρονος μεσοεπιθετικός ζητούσε επίμονα να πάει στην ιδιαίτερη πατρίδα του Γαλικία. Τότε ο Λούκας επικαλέστηκε κυρίως προσωπικούς λόγους για να πάει δανεικός στη Λα Κορούνια κάτι που τελικά έγινε κάνοντας παράλληλα επέκταση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ ως το 2016.
Μέσα στους μήνες που ακολούθησαν άρχισε να συζητιέται έντονα το ενδεχόμενο αγοράς του από την ισπανική ομάδα, Για να έχει τύχη ένα τέτοιο σενάριο θα πρέπει να συντρέξουν δύο προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι να παραμείνει η Λα Κορούνια στην Πριμέρα Ντιβισιόν και η δεύτερη να δεχθεί ο ΠΑΟΚ να διαπραγματευτεί την πώλησή του με ποσό κοντά στα μισά απ' όσο είναι η ρήτρα που έχει συμφωνηθεί (3,5 εκατ. ευρώ).
Από τη στιγμή που η πρώτη παράμετρος είναι υπό σοβαρή αμφισβήτηση, καθώς η Λα Κορούνια κινδυνεύει σοβαρά με πτώση στη Σεγούντα Ντιβισιόν (είναι στη 18η θέση και απομένουν 3 αγωνιστικές), δεν μπαίνει καν σε διαδικασία συζήτησης η δεύτερη. Ειδικά, τώρα που ο Λούκας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη σχέση του με τους οπαδούς της ομάδας της Γαλικίας και μάλιστα το περασμένο Σάββατο δημιούργησε και επεισόδιο όταν δέχθηκε χαστούκι από οπαδό.
Θα θέλει, όμως, ο Λούκας να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ ή θα ψάξει νέο δανεισμό ή πρόταση πώλησης σε άλλη ομάδα (υπάρχει ενδιαφέρον από αγγλικούς συλλόγους) που όμως θα πρέπει να πληρώσει 5 εκατ. ευρώ (τα 3,5 εκατ. ισχύουν ως ρήτρα μόνο για τη Λα Κορούνια);
Στην απάντηση θα παίξει καθοριστικό ρόλο πώς θα χειριστούν την υπόθεση ο νέος τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής που θα επιλεγεί. Αν κρίνουν ότι ο Λούκας είναι μία από τις μονάδες που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, προφανώς θα κάνουν τα πάντα να τον πείσουν να αφοσιωθεί με την καρδιά του στο πρότζεκτ του νέου ΠΑΟΚ.
Όπως και να 'χει, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές.
Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου