Μεγάλη νίκη η ΑΕΛ, ισοπαλία πρόκρισης ο ΑΠΟΕΛ (vids)

Μεγάλη εμφάνιση της ΑΕΛ και νίκη 1-0 κόντρα στη Ζενίτ. Ανατροπή (2-2) και βήμα πρόκρισης για ΑΠΟΕΛ στη Φινλανδία! Eπεισόδια στο Κίεβο.  
Μεγάλη νίκη η ΑΕΛ, ισοπαλία πρόκρισης ο ΑΠΟΕΛ (vids)
Πολύ μεγάλη νίκη πήρε στο ματς με την Ζενίτ η ΑΕΛ Λεμεσού. Οι Κύπριοι έχοντας την στήριξη του κόσμου του κατάφεραν να πετύχουν μία σπουδαία νίκη με 1-0. Οι Ρώσοι μπήκαν απειλητικά στο ματς και είχαν στο 24' δοκάρι με σουτ του Ντάνι. Εκτός αυτού βέβαια είχαν και άλλες φάσεις για γκολ κυρίως στο Α' μέρος. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν στο Β' μέρος. Η ΑΕΛ κατάφερε να σκοράρει και να προηγηθεί στο ματς. 
Ο Μπεμπέ που στο 60' μπήκε στο παιχνίδι σαν αλλαγή, στο 64' από δεξιά έκανε την σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι. Εκεί κινήθηκε ο Γκικίεβιτς και εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του Λοντίγκιν στην έξοδο του, με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στην συνέχεια τρία λεπτά αργότερα ο Βίτσελ χτύπησε εκτός φάσης τον Ντανιελζίνιο και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την Ζενίτ με δέκα παίκτες. Οι Κύπριοι κατάφεραν να κρατήσουν το... σωτήριο για αυτούς 1-0 έως το τέλος.
Έγινε της... ανατροπής με Ντε Βινσέντι στο Ελσίνκι
Πολύ καλό αποτέλεσμα πήρε και η ομάδα του ΑΠΟΕΛ στην οποία αγωνίζεται ο Τόμας Ντε Βινσέντι. Ο Αργεντίνος μάλιστα και σκόραρε και 'σέρβιρε' γκολ στο 2-2 με την Ελσίνκι στο 'Σονέρα'. Οι φιλοξενούμενοι παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ 2-0 κατάφεραν να ισορροπήσουν τον αγώνα και να πάρουν την ισοπαλία. Στο 11' έγινε το 1-0.
Οι Φινλανδοί άλλαξαν γρήγορα την μπάλα που έφτασε στον Σαβέιντζ, ο οποίος με δυνατό συρτό σουτ σκόραρε. Ο ΑΠΟΕΛ αντέδρασε και επεδίωξε να φτάσει στην ισοφάριση, έχοντας κεφαλιά στο δοκάρι με τον Καρλάο στο 39', όμως μία αμφισβητούμενη απόφαση του διαιτητή επέφερε το 2-0 από την άσπρη βούλα. Ο Άλο κέρδισε πέναλτι από τον Καρλάο προς το τέλος του Α' μέρους.
Ο Σαβέιντζ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στις καθυστερήσεις του Α' μέρους. Το Β' μέρος έφερε όμως την ανατροπή τον Τόμας Ντε Βινσέντι να εξελίσσεται στον MVP της ομάδας του. Στο 49' η ομάδα του Ελσίνκι έμεινε με 10 παίκτες μετά από αποβολή του Κάντζι με 2η κίτρινη κάρτα. Η κάρτα ήταν για φάουλ στον Βινίσιους. Στο 52' ακυρώθηκε γκολ του Ντε Βινσέντι ως οφσάιντ όμως ο ΑΠΟΕΛ βρήκε δίχτυα μέσα σε λίγα λεπτά για να κάνει έτσι το τελικό 2-2.
Εν τέλει, η πίεση του ΑΠΟΕΛ απέδωσε καρπούς στο 71'. Μετά από σέντρα του Σέρτζιο από τα δεξιά και ο Τόμας Ντε Βινσέντι με μία εξαιρετική κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Στο 74' ήρθε και το 2-2. Ο Ντε Βινσέντι έκανε το γύρισμα από δεξιά μέσα από την περιοχή και ο Σέρινταν με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα που δίνει σαφείς ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα του.
Περιπέτειες για Σάλτσμπουργκ
Σε μπελάδες έβαλε τη Σάλτσμπουργκ η Κάραμπαγκ, η οποία και επικράτησε στο Αζερμπαϊτζάν 2-1. Μόλις στο 2' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ντίας και στη συνέχεια κοίταξαν την άμυνά τους. Στο 34' οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Σβέγκλερ να αποβάλλεται, ωστόσο στο 42' η ισορροπία αποκαταστάθηκε με την αποβολή του Τέλι. Η Σάλτσμπουργκ μπήκε δυνατά στο β' μέρος και στο 77' ο περσινός της πρώτος σκόρερ, Σοριάνο ισοφάρισε 1-1. Ωστόσο, ο Ρεϊνάλντο στο 86' πέτυχε το 2-1 δίνοντας και... ψυχολογικό προβάδισμα στην Καραμπάγκ. Βέβαια, οι Αζέροι θα παίξουν στον επαναληπτικό χωρίς δυο βασικούς, αφού στο 88' αποβλήθηκε ο δεύτερος της σκόρερ.
Στα playoffs η Λιλ
Απίθανα πράγματα πρέπει να γίνουν για να μείνει η Λιλ εκτός των playoffs του Champions League. Οι Λιλουά, που πέρυσι τερμάτισαν στην 3η θέση του Championnat, επικράτησαν εκτός έδρας (0-2) της Γκρασχόπερς και είναι με το ενάμιση πόδι στο τελευταίο νοκ άουτ πριν τους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Τα γκολ που χάρισαν στην ομάδα του Ρενέ Ζιράρ τη νίκη στην Ελβετία πέτυχαν οι Κορτσία (29') και Μέντες (49').\
Σούπερ Λέγκια, πρόκριση για Μπεσίκτας, Ντιναμό!
Το πάνω χέρι για την πρόκριση στην επόμενη φάση πήρε η Μπεσίκτας, επικρατώντας 2-1 της Φέγενορντ στην Ολλανδία. Οι γηπεδούχοι με την περσινή άμυνα εκτός ομάδας είχαν πολλά προβλήματα και οι Τούρκοι το εκμεταλλεύθηκαν. Πέρτεμεκ και Φράι πέτυχαν τα γκολ, ενώ το πέναλτι στις καθυστερήσεις του Τε Φρέντε απλά δίνει ελάχιστες ελπίδες στη Φέγενορντ.
Μεγάλο βήμα πρόκρισης και για τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία επικράτησε στη Δανία της πρωταθλήτριας, Ααλμποργκ με 1-0. Οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές και κλασικές ευκαιρίες, αλλά το γκολ του Μπρόζοβιτς στο 49' έκρινε την αναμέτρηση.
Ο Μπόχαρ στις καθυστερήσεις... σκότωσε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αφού το γκολ του Σλοβένου έδωσε τη νίκη 1-0 στη Μάριμπορ. Παράλληλα, η Παρτίζαν άντεξε στην πίεση της Λουντογκόρετς, στάθηκε τυχερή και το 0-0 στη Βουλγαρία την φέρνει σε πλεονεκτική θέση!
Η Λέγκια ήταν εντυπωσιακή, επικράτησε 4-1 της Σέλτικ και έκανε το μεγάλο βήμα πρόκρισης. Εξαιρετικός ο Ράντοβιτς, βοήθησε στην ανατροπή και οι Πολωνοί πάνε με την ψυχολογία στα ύψη στη Σκωτία. Οι γηπεδούχοι πάντως είχαν και... μοιραίο, αφού Βρντόλιακ αστόχησε σε δυο (!) πέναλτι. Βέβαια, σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη του ματς έπαιξε και η αποβολή του Αμπροουζ στο 44'.  
Επεισόδια στο Κίεβο
Η αναμέτρηση της Ντνιέπρ με την Κοπεγχάγη έγινε στο Κίεβο λόγω του εμφυλίου στη Νοτιοανατολική Ουκρανία. Οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, ωστόσο, αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν οι Ουκρανοί οπαδοί που δημιούργησαν επεισόδια. Ειδικότερα, επιτέθηκαν σε αυτούς της Κοπεγχάγης και μόνο με την επέμβαση της αστυνομίας ηρέμησε η κατάσταση.
Τα αποτελέσματα
Τρίτη (29/07)
Σπάρτα Πράγας – Μάλμε 4-2
(22', 51', 70' Λάφατα, 52' Κόβατς – 17' Φόρσμπεργκ, 27' Κίσε-Τέλιν)
Σλόβαν Μπρατισλάβας – Σερίφ Τίρασπολ 2-1
(42' πέν. Ζόφτσακ, 85' Μέσαρος – 74' Καντού)
Ντεμπρέτσενι – Μπάτε Μπορίσοβ 1-0
(56' πεν. Σιντιμπέ)
Τετάρτη (30/07)
Ακτόμπε – Στεάου Βουκουρεστίου 2-2
(58' Κορόμπκιν, 88'Αρζουμανιάν - 44' Κεσέρου, 79' Πρεπελίτα)
Καραμπάγκ-Ζάλτσμπουργκ 2-1
(2' Ντίας, 86' Ρεϊνάλντο - 77' Σοριάνο)
Ελσίνσκι-ΑΠΟΕΛ 2-2
(11', 45 πεν. Σάβατζ - 71' Ντε Βινσέντι, 74' Σέρινταν)
ΑΕΛ-Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 1-0
(64' Γκίκεβιζ)
Ντνίπρο-Κοπεγχάγη 0-0
Γκρασχόπερς-Λιλ 0-2
(29' Κορσία, 49' Μέντες)
Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός 0-0
Φέγενορντ-Μπεσίκτας 1-2
(90' πεν. Τε Βρέντε - 13' Πεκτεμέκ, 71' Φράι)
Λουντογκόρετς-Παρτιζάν 0-0
Ααλμποργκ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-1
(49' Mπρόζοβιτς)
Μάριμπορ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-0
(90' Mπόχαρ)
Λέγκια Βαρσοβίας-Σέλτικ 4-1
(10', 36', Ράντοβιτς, 84' Ζιρό, 90' Κοσέτσκι - 8' Μακ Γκρέγκορ)















Πηγή: gazzetta.gr 
Share on Google Plus

About Βαγγέλης Νταλαπέρας

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου