Γιώργος Σπανουδάκης: Το διαμάντι της Μασία έγινε "Κανονιέρης"


Σε μια εξαιρετικά σημαντική μεταγραφή προχώρησε η Άρσεναλ. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έκλεψε μέσα από τα χέρια της Μπαρτσελόνα τον νεαρό Έλληνα μέσο, Γιώργο Σπανουδάκη. Ο ταλαντούχος 16χρονος αποτελούσε ένα από τα πιο μεγάλα αστέρια της ακαδημίας των "μπλαουγκράνα", ωστόσο η αγγλική ομάδα κινήθηκε αστραπιαία, εκμεταλλευόμενη και τους κανονισμούς που ισχύουν στην Ισπανία και δεν επέτρεπαν στη Μπαρτσελόνα να δώσει επαγγελματικό συμβόλαιο σε παίκτη κάτω των 18 ετών.

Ενώ είχε προτάσεις από αρκετούς συλλόγους, ήταν καθαρά δική του επιλογή να πάει στην Άρσεναλ. Προφανώς σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε η φιλοσοφία του Αρσέν Βενγκέρ να δουλεύει με νέα παιδιά.


Γεννημένος στις 25 Νοεμβρίου του 1998 στη Θεσσαλονίκη, έφυγε σε ηλικία 2 ετών με τους γονείς του για τη Γερμανία όπου ξεκίνησε να παίζει μπάλα στα 6, στον τοπικό σύλλογο Opel Ruesselsheim.
Στη συνέχεια έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Άιντραχτ Φρανκφούρτης όπου έμεινε πέντε χρόνια, πριν μετακομίσει στη Βαρκελώνη το 2009. Οι σκάουτερς των "μπλαουγκράνα" διέκριναν στο πρόσωπό του έναν παίκτη που θα μπορούσε να απασχολήσει την παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή στο μέλλον και τον έφεραν στην περίφημη ακαδημία τους "Λα Μασία".


Όσο αγωνιζόταν στις μικρές ομάδες της Μπαρτσελόνα τον αποκαλούσαν "μικρό Μέσι". Τα κατορθώματά του στο γήπεδο θύμιζαν πολύ εκείνα που έκανε ο Αργεντινός σούπερ-σταρ όταν ήταν στην ηλικία του.


Ο Σπανουδάκης έχοντας γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά μεγαλώσει στη Γερμανία έχει δύο υπηκοότητες, τόσο την ελληνική, όσο και τη γερμανική. Επομένως μπορεί να παίξει σε όποια εθνική ανδρών επιθυμεί.
Ωστόσο έχει ήδη αγωνιστεί στις εθνικές Κ15 και Κ16 της Γερμανίας. Από την γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κινήθηκαν άμεσα και έστειλαν ανθρώπους τους στη Βαρκελώνη, ώστε να πείσουν τον νεαρό να αγωνιστεί με τη δική τους εθνική. Αρχικά την Κ15 και σταδιακά να ανεβαίνει. Από την πλευρά της η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να πείσει τον Σπανουδάκη να αλλάξει γνώμη στο μέλλον, όσον αφορά την εθνική ανδρών που θα επιλέξει να αγωνιστεί.




Προς το παρόν το νέο απόκτημα της Άρσεναλ θα ενσωματωθεί στην ομάδα Κ18 των "κανονιέρηδων".  Μετά κι από την "αρπαγή" του Σπανουδάκη, η ομάδα του Βενγκέρ εξελίσσεται σε μεγάλο "ληστή" των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα. Στην ουσία είναι ο 6ος παίκτης που κάνει το ταξίδι Βαρκελώνη-Λονδίνο, προερχόμενος από την "Μασία". Οι προηγούμενοι ήταν οι Σεσκ Φάμπρεγκας, Φραν Μέριδα, Τζον Τοράλ, Έκτορ Μπελερίν και Χούλιο Πλεγκουεθουέλο.

Με το "καλημέρα" ωστόσο στο Λονδίνο, ο Σπανουδάκης ρίχτηκε στο γήπεδο στο φιλικό της ομάδας νέων της Άρσεναλ κόντρα στη Λίνκολν (1-0 τελικό σκορ). Στο συγκεκριμένο παιχνίδι μάλιστα, ο νεαρός μέσος δεν ήταν ο μόνος Έλληνας που αγωνίστηκε. Απ' ότι φαίνεται ο Βενγκέρ επιμένει ελληνικά, καθώς φέτος απέκτησε για την μικρή ομάδα της Άρσεναλ και τους Ηλία Χατζηθεωδορίδη και Σάββα Μούργο.
Το VIDEO - καλωσόρισμα του Σπανουδάκη στην Άρσεναλ:
Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου