Τιμές-φωτιά στις οργανωμένες πλαζΤην ώρα που η φτώχεια στην Ελλάδα παρουσιάζει αυξητική τάση χρόνο με τον χρόνο, απαγορευτικό είναι τόσο το κόστος των διακοπών όσο και της παραμονής ακόμη και για μία μόλις ημέρα σε οργανωμένη παραλία της Αττικής.

Ενδεικτική είναι η έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής. Σύμφωνα με τη μελέτη, μια τετραμελής οικογένεια πρέπει να διαθέσει από 30 έως 60 ευρώ για την είσοδό της σε μια οργανωμένη παραλία, έναν καφέ ή αναψυκτικό, νερό και τοστ. 

Το κόστος μπορεί να φτάσει για την τετραμελή οικογένεια στα 37,60 ευρώ για ξαπλώστρα και ομπρέλα.
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΕΔΩ!

Δείτε σχετικό πίνακα:Σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΚΠΟΙΖΩ αναφέρει ότι είναι απαραίτητο να ισχύσουν στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής οι τιμές που προβλέπονται στα κυλικεία πλοίων, αεροδρομίων κλπ., έτσι ώστε ο καταναλωτής με μικρό κόστος να προμηθεύεται τα είδη πρώτης ανάγκης.

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΕΔΩ!

Η Ένωση προτείνει μέτρα και παρουσιάζει μια σειρά από υποχρεώσεις για τους υπευθύνους των οργανωμένων παραλιών προκειμένου η παραμονή των πολιτών σε αυτές να είναι οικονομική και ασφαλής:

- Όλες οι παραλίες είναι κοινόχρηστου χαρακτήρα και επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών. Στις οργανωμένες παραλίες θα πρέπει να προβλέπεται ελεύθερος χώρος και για τους υπόλοιπους λουόμενους. 

- Η χρέωση για τη χρήση ομπρέλας και ξαπλώστρας θα πρέπει να είναι αναρτημένη σε τιμοκατάλογο σε εμφανές σημείο. 

- Θα πρέπει να εκδίδεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

- Όσες παραλίες έχουν αντίτιμο εισόδου είναι υποχρεωμένες να έχουν ικανό αριθμό ναυαγοσωστών κατά τους μήνες Ιούνιο-Αύγουστο και ώρες 10.30-17.30.

- Στις οργανωμένες εγκαταστάσεις πρέπει να υπάρχει επισήμανση, με ευδιάκριτους πλωτούς σημαντήρες, των ορίων όπου μπορούν να φτάνουν οι λουόμενοι.

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΕΔΩ!

- Στις παραλίες με εγκαταστάσεις θαλάσσιων μέσων αναψυχής είναι υποχρεωτικό να υπάρχει διάδρομος μέσα στη θάλασσα, πλάτους 7-15 μέτρων και μήκους ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

- Απαγορεύονται τα θαλάσσια μέσα αναψυχής (σκι, αλεξίπτωτο, έλκηθρο κλπ.) και τα θαλάσσια μοτοποδήλατα (jet ski, surf jet, sea beetle, sea bike) σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τους σημαντήρες.

- Η κυκλοφορία των παραπάνω θαλάσσιων μέσων απαγορεύεται τους μήνες Ιούνιο-Σεπτέμβριο μεταξύ των ωρών 14.00 και 17.00.

- Οι σανίδες για windsurf πρέπει να κινούνται έξω από τους σημαντήρες ή 200 μέτρα από το σύνηθες σημείο των κολυμβητών. 
Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου