Η αγωνιστική δράση της SUPERLEAGUE







«Ανάσα» για Παναιτωλικό, 1-0 την Ξάνθη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012, 21:36
Μια πολύ σημαντική νίκη και τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού πήρε ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου, σε αναμέτρηση για την 23η αγωνιστική επικράτησε στα «Πηγάδια» της Ξάνθη με 1-0. Το «χρυσό» γκολ σημείωσε στο 40’ ο Άντι. Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη επιτυχία των νεοφώτιστων με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο τους και η πρώτη νίκη μετά από έντεκα παιχνίδια. Η Ξάνθη από την άλλη, που αγωνίστηκε από το 55’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπέρτου, ήταν η πέμπτη διαδοχική ήττα.

Η Ξάνθη ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα, όμως δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Τσενάμο. Από την πλευρά του, ο Παναιτωλικός προτίμησε σε πρώτη φάση να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, όμως όταν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία, σκόραρε και τελικά κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Στο 40’ ο Ακαλέ από τα δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Άντι που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας την έστειλε στα δίχτυα της Ξάνθης.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους γηπεδούχους στο 55’. Ο Μπέρτος αποβλήθηκε για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Μητρόπουλο. Οι φιλοξενούμενοι δεν ρίσκαραν, αλλά εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα για να διαφυλάξουν το πολύτιμο «τρίποντο». Είχαν την ευκαιρία να «σφραγίσουν» τη νίκη τους στο 79΄, με τον Ονουάτσι να νικιέται στο τετ-α-τετ με τον Βιβιανί, αλλά στο φινάλε ήταν αυτοί που πανηγύρισαν.

Ξάνθη – Παναιτωλικός 0-1 (ΕΤ3)

Γκολ:
40' Άντι




Με Λαζαρίδη ο Άρης, 1-0 την ΑΕΚ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012, 21:30
Ένα γκολ του Λαζαρίδη στο 79ο λεπτό της αναμέτρησης χάρισε τη νίκη με 1-0 επί της ΑΕΚ στον Άρη, σε αγώνα για την 23η αγωνιστική που διεξήχθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με το «τρίποντο» έπιασε στην έκτη θέση της κατάταξης τον ΟΦΗ.

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, όμως στην τελική προσπάθεια με πρωταγωνιστή τον Νίκο Λυμπερόπουλο δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ. Ο έμπειρος επιθετικός της Ένωσης στο 8’ και στο 12’ αστόχησε, ενώ στο 10’ ο Παπαστεριανός με προβολή του στέρησε τη χαρά να χριστεί σκόρερ.

Στο 19’ η νέα ευκαιρία της ΑΕΚ δημιουργήθηκε από τον Σιαλμά, που δεν πλάσαρε σωστά, ενώ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Άρης σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του, με αποτέλεσμα το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα στα πρώτα 45 λεπτά.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ του Ούμπιντες, όμως και πάλι η Ένωση ήταν αυτή που πλησίασε το γκολ, με τον Μπέλεκ να κόβεται την τελευταία στιγμή από τον Σανκαρέ στο 67’. Στο 76΄ μία καλή εκτέλεση φάουλ του Νέτο πέρασε άουτ, ενώ ο Άρης πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα τρία λεπτά μετά.

Ο Ούμπιντες εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Αραμπατζής έκανε άστοχη έξοδο και ο Λαζαρίδης που καιροφυλακτούσε έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα. Στο χρόνο που απέμενε κυριάρχησαν τα νεύρα εκατέρωθεν, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνουν για να μπουν στα πλέι-οφ.

Άρης – ΑΕΚ 1-0 (Νοva1)

Γκολ:
79' Λαζαρίδης




Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου