Η μέρα της κρίσης στην ΕΕΑ


Φόρτο εργασίας θα έχει σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Κι αυτό γιατί συνεδριάζει, για να αποφασίσει για την τύχη των ομάδων που έχουν καταθέσει φακέλους, οι οποίοι είτε είναι ελλιπείς είτε δεν έχουν ακόμη εξεταστεί.

Πιστοποιητικό αναμένεται να λάβουν Λάρισα, Πανσερραϊκός, Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας, κάτι που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για την… κατηγορία στην οποία θα βρεθούν την επόμενη σεζόν, δεδομένου ότι και οι τέσσερις διεκδικούν θέση στη Σούπερ Λίγκα. Εφόσον πάρουν άδεια και οι τέσσερις, όλα θα εξαρτηθούν εν πολλοίς από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που θα εξετάσει το αύριο τις υποθέσεις Λάρισας και Πανσερραϊκού, που θέλουν να ισχύσει η απόφαση υποβιβασμού στη Football League για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα - και όχι η αφαίρεση βαθμών.

Oι ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και πιθανώς δουν «κόκκινο» από την ΕΕΑ είναι οι Διαγόρας, Ηρακλής, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Νίκη Βόλου, Αετός Σκύδρας, Εορδαϊκός, Ρόδος, Τρίκαλα, Ηλιούπολη, Εθνικός Πειραιώς, Αναγέννηση Καρδίτσας, Παναιγιάλειος, Βατανιακός και Ιωνικός. Αν η ΕΕΑ κρίνει πως οι φάκελοί τους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δεν θα τους δώσει πιστοποιητικό, κάτι που συνεπάγεται τον υποβιβασμό τους στη Δ’ Εθνική.

Στην Α1 μπάσκετ, πιστοποιητικό έχουν πάρει μόνο τέσσερις ΚΑΕ, Παναθηναϊκός, Άρης, Ίκαρος Καλλιθέας και ΑΓΟΡ, ενώ διαδικαστικού χαρακτήρα είναι η εξασφάλιση άδειας και για τον Ολυμπιακό. Πλήρεις φακέλους αναμένεται να παρουσιάσουν επίσης Περιστέρι, Κολοσσός, ΚΑΟΔ και Πανιώνιος, ενώ αισιόδοξοι είναι και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Αρκετές ΚΑΕ βρίσκονται σε κίνδυνο: Πανελλήνιος, Καβάλα, Μαρούσι και Ηλυσιακός. Δύσκολα θα αποφύγει τα χειρότερα και η ΑΕΚ, αφού αναμένεται οι πιστωτές να επιμείνουν στις καταγγελίες για οφειλές απέναντί τους. Εφόσον οι «κιτρινόμαυροι» δεν πάρουν πιστοποιητικό, αντί στην Α2 θα αγωνίζονται στη Β’ ή ακόμη και στη Γ’ Εθνική.
Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου