Βαθια υποκλιση και Respect για τον Σακιλ!

Τέσσερα δαχτυλίδια πρωταθλητή (τρία με τους Λέικερς, ένα με τη Χιτ), 19 χρόνια τεράστιας καριέρας, 28.596 πόντοι, 13.099 ριμπάουντ και καμιά δεκαριά προσωνύμια.

Αυτά πέτυχε, μεταξύ άλλων, ο Σακίλ Ο’ Νιλ, ή αν θέλετε ο “Most Dominant Center” όλων των εποχών, σε πολύ απλή μετάφραση δηλαδή ο σέντερ που κυριάρχησε, που επιβλήθηκε όσο κανείς άλλος στο ΝΒΑ.

Στα 39 του ο Superman πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά από μια διαδρομή που, αν μη τι άλλο, θα μείνει στην ιστορία. Από το LSU, στην Ορλάντο Μάτζικ (1992-1996) και από εκεί στην καταξίωση με τους Λος Άντζελες Λέικερς (1996-2004). Ακολούθησε η Μαϊάμι Χιτ (2004-2008) και στη δύση πλέον της καριέρας του οι Φίνιξ Σανς (2008-2009), οι Κλίβελαντ Καβαλίερς (2009-2010) και οι Μπόστον Σέλτικς (2010-2011). Είχε συμβόλαιο με τους τελευταίους και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όμως κατάλαβε πως το πλήρωμα του χρόνου είχε φτάσει. Ταλαιπωρημένος από συνεχόμενους τραυματισμούς δεν κατάφερε να βοηθήσει φέτος τους Σέλτικς και έκρινε πως το καλύτερο θα ήταν να αφήσει χώρο για τους νεότερους.

«Προσπάθησα να προσφέρω χαρά»

Ο Σακίλ γνωστοποίησε την απόφασή του με ένα βιντεάκι μικρής διάρκειας που ανέβασε στο διαδίκτυο, αλλά στη συνέχεια μίλησε για την απόφασή του.
«Ήρθε η ώρα να αποσυρθώ. Πέρασα πολλά φέτος με τους τραυματισμούς και ειδικότερα με το πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα. Ένιωθα σαν να με είχαν πυροβολήσει. Ήθελα πολύ να βοηθήσω τους Σέλτικς, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Είναι κάτι που με έχει πονέσει. Ο Ντοκ Ρίβερς που συμπεριφέρθηκε άψογα και τον ευχαριστώ. Άξιζε που υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Στην καριέρα μου προσπάθησα να προσφέρω χαρά σε όλον τον κόσμο και φυσικά να το ευχαριστηθώ και εγώ προσωπικά. Πιστεύω ότι τα κατάφερα καλά».

Πολλοί ήταν αυτοί που ξαφνιάστηκαν από την κίνησή του και σίγουρα έχει αξία να δούμε την αντίδραση ορισμένων παικτών και προπονητών που συνεργάστηκαν μαζί του.

Πατ Ράιλι (πρόεδρος της Χιτ): «Είμαι λίγο εκνευρισμένος. Είχε μια σπουδαία πορεία σχεδόν 20 χρόνων και το 2006 μας βοήθησε να κερδίσουμε τον τίτλο».

ΛεΜπρον Τζέιμς (συμπαίκτης του στους Καβαλίερς): «Τι σπουδαία καριέρα για τον Σακίλ. Απίστευτη δύναμη και εξαιρετικός άνθρωπος. Ήταν παράλληλα και ο μεγαλύτερος κωμικός».

Τζέρι Μπας (ιδιοκτήτης των Λέικερς): «Έκανε τρομερή καριέρα. Σημαίνει πολλά για τους Λέικερς και τον ευχαριστούμε για τα όσα προσέφερε».

Μπράιαν Σο (συμπαίκτης του στους Λέικερς): «Ο καλύτερος σέντερ της εποχής του. Κατάφερε να αλλάξει το παιχνίδι. Παρά το ύψος του μπορούσε να τρέξει σαν κοντός».

Τιμ Χάρνταγουεϊ: «Ήταν η καλύτερη στιγμή να αποσυρθεί. Αν έπαιζε κι άλλο θα έκανε κακό στην υστεροφημία του».

Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου