Ο ΣΑΜΑΡΑΣ «ΞΕΧΑΣΕ» ΟΣΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ!

Ο Σαμαράς «ξέχασε» όσα υποσχέθηκε στο Καστελλόριζο!

Δεν έχει ξαναγίνει... Ο Αντώνης Σαμαράς «ξέχασε» το Καστελλόριζο και τηλεφώνησε συνεργάτης του στο νησί για να μάθει ποιες από τις υποσχέσεις του έχουν υλοποιηθεί...
ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ: ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΑΚΗ
Ακούγεται αστείο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Αληθινό, τραγικό και απαράδεκτο μαζί .
Θα θυμάστε την περιβόητη επίσκεψή του κ. Αντώνη Σαμαρά στο Καστελόριζο, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, με αφορμή και τη δεξίωση που διοργανώθηκε από το γνωστό μεγιστάνα Άντριου Λίβερη.
Από τότε, πέρασαν περίπου τρεις μήνες και σύμφωνα με τις μαρτυρίες και των κατοίκων του νησιού, το Καστελλόριζο δεν απασχόλησε ξανά τις «εργασίες» της ελληνικής κυβέρνησης. Μάλιστα, οι δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, ήρθαν να προστεθούν σε άλλες, από τις επισκέψεις στο νησί, των κ. Γεωργιάδη και Λοβέρδου, οι οποίοι θέλησαν ως υπουργοί Υγείας και Παιδείας αντίστοιχα να προσφέρουν τις δικές τους υποσχέσεις για μια σειρά παρεμβάσεων που θα βοηθούσαν τους κατοίκους στο Καστελλόριζο να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητάς τους.
Εντελώς… ξαφνικά, αλλά σίγουρα όχι τυχαία, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα για την απαγόρευση μετάβασης και ύψωσης της ελληνικής σημαίας στη νήσο Στρογγύλη, με εντολή Βενιζέλου, στο Μέγαρο Μαξίμου σήμανε συναγερμός…
Φαίνεται, ότι ο Πρωθυπουργός «θυμήθηκε» πως κατά την παρουσία του στο νησί είχε τάξει διάφορα στους φορείς και τους κατοίκους, ένα ακόμη πακέτο κυβερνητικών υποσχέσεων που έμειναν… υποσχέσεις.
Γι’ αυτό και δόθηκε εντολή προς τους υπευθύνους του πρωθυπουργικού γραφείου να επικοινωνήσουν με... «άρχοντα» της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Καστελλόριζο.
Και το τηλεφώνημα δεν άργησε να γίνει…
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού ζητά να από τοπικό παράγοντα της αυτοδιοίκησης του νησιού να… θυμηθεί τι ακριβώς είχε υποσχεθεί ο κ. Σαμαράς και τι από αυτά έχει υλοποιηθεί.
Η απάντηση ήταν αποστομωτική: «Τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί. Μόνο ένα δρόμο πήγαν να φτιάξουν κι έμεινε στην αρχή και ένα βενζινάδικο.
Η δεξαμενή νερού δεν έγινε, το ασθενοφόρο ρημάζει ακόμη στη Ρόδο, οι γιατροί μέχρι να φτάσουν… φεύγουν κι έρχονται άλλοι, με αποτέλεσμα τα περιστατικά στο νησί να μένουν στην τύχη τους. Το κτίριο του σχολείου μπάζει από παντού και τα νερά στάζουν στα κεφάλια των παιδιών…»
Από το Μέγαρο Μαξίμου, η απόκριση του ανθρώπου που επικοινώνησε με τον τοπικό παράγοντα του νησιού ήταν αφοπλιστική… «Α, μάλιστα. Θα επανέλθουμε…» του είπε και εκεί έκλεισε η συνομιλία των δύο πλευρών, με τη δημοτική αρχή του Καστελλόριζου να περιμένει ξανά στο… ακουστικό της και τους κατοίκους να αισθάνονται ως Έλληνες τρίτης κατηγορίας.
Υπάρχει όμως και μια ακόμη παράμετρος που σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε το έντονο πρωθυπουργικό ενδιαφέρον.
Και αυτή ακούει στο όνομα… Άντριου Λιβέρης. Πρόκειται για τον ελληνοαμερικανό μεγιστάνα που σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  βρίσκεται στο νησί. Είναι ο άνθρωπος που είχε προσκαλέσει τον κ. Σαμαρά το καλοκαίρι στο Καστελλόριζο και είχε συζητήσει μαζί του κατ’ ιδίαν, για τα πολλά και απολύτως σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και οι κάτοικοί του.
Ο κ. Σαμαράς είχε υποσχεθεί και στον κ. Λιβέρη, ότι θα κάνει τα πάντα και θα ασχοληθεί προσωπικά με τις ανάγκες του νησιού.
Είχε, μάλιστα, πει και στους κατοίκους ότι προσωπικά θα χειριζόταν και το θέμα της κάλυψης του κενού που υπάρχει στο ιατρικό κέντρο του νησιού, καθώς και μια σειρά άλλων θεμάτων όπως οι μεταφορές το χειμώνα, το οδικό δίκτυο, η τροφοδότηση του νησιού με καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης, η υδροδότηση κ.α.
Κατά ένα περίεργο τρόπο, πάλι μετά το δημοσίευμα  για τη Στρογγύλη, η κυβέρνηση ασχολήθηκε και με το θέμα του μόνιμου γιατρού στο Καστελλόριζο που... μονιμότητα δεν υπάρχει, παρά μόνο στα… όνειρα των κατοίκων του νησιού.
Άλλο ένα τηλεφώνημα στο Δήμο, όπου με συνοπτικές διαδικασίες επιλύθηκε το θέμα με την «αποστολή» ενός γιατρού που κατάγεται από τη Συρία, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Καστελλόριζο, καλύπτοντας το κενό, προσωρινά και εκείνος, μέχρι να βρεθεί μια μόνιμη λύση, ικανή να προσφέρει στους κατοίκους το επίπεδο της ιατρικής περίθαλψης που τους αξίζει.
Από τη μία, λοιπόν, τα δημοσιεύματα  για τη Στρογγύλη, από την άλλη η ξαφνική επανεμφάνιση του δισεκατομμυριούχου Λιβέρη στο νησί, προκάλεσαν την αντίδραση το πρωθυπουργικού γραφείου και μπήκε μια «τάξη», έστω στο βασικό ζήτημα της ιατρικής κάλυψης των αναγκών του Καστελλόριζου.
Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά ο κ. Σαμαράς θα δώσει τις εντολές που απαιτούνται για την επίσπευση των διαδικασιών επίλυσης και όλων των άλλων, εξίσου σημαντικών, προβλημάτων του νησιού.
Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου