Ποιες σεξουαλικές στάσεις ενδείκνυνται για τον πόνο στη μέση

Ποιες σεξουαλικές στάσεις ενδείκνυνται για τον πόνο στη μέση


Μια πρόσφατη δημοσίευση σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό αναφέρει ότι η υιοθέτηση εναλλακτικών σεξουαλικών στάσεων που αντικαθιστούν την κλασσική ιεραποστολική, μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες που υποφέρουν από πόνο στη μέση.

Στα ευρήματα επίσης αναφέρεται ότι η στάση στο πλάι που από πολλούς ονομάζεται «κουτάλι» και στην οποία η σύντροφος έχει την πλάτη της στο στήθος του άνδρα δεν αποτελεί πανάκεια και δε συνίσταται σε όλους.

Οι Καναδοί ερευνητές επισημαίνουν μάλιστα ότι ο πόνος στη μέση αποτελεί μείζον πρόβλημα για πολλά άτομα, αλλά η διερεύνηση των καλύτερων σεξουαλικών στάσεων στην περίπτωση αυτή δεν είναι επαρκής. Μέχρι σήμερα οι κλινικοί απλά διατύπωναν τις απόψεις τους, η ερευνητική ομάδα, όμως, από τον Καναδά έχει σκοπό να προτείνει επίσημες κατευθυντήριες οδηγίες. Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότεροι άνδρες με πόνο στη μέση μπορούν να τον αποφύγουν κατά τη διάρκεια του σεξ.

KANTE LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ!! ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ... ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ!!!

Για τη μελέτη τους οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα σύστημα εντοπισμού της κίνησης για να καταγράψουν τις κινήσεις της σπονδυλικής στήλης 10 ανδρών με μέση ηλικία τα 29 έτη κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας κι ενώ επιδίδονται με τις συντρόφους τους σε 5 παραλλαγές τριών βασικών σεξουαλικών στάσεων: της ιεραποστολικής, της στάσης στο πλάι, καθώς και αυτής που τοποθετεί το σύντροφο πίσω από τη γυναίκα. Μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων, οι ερευνητές προχώρησαν σε συστάσεις αναφορικά με τις στάσεις που θα έπρεπε να προτιμούν οι άνδρες που υποφέρουν από πόνο στη μέση.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές προτείνουν στους άνδρες που πονούν όταν η σπονδυλική στήλη διατείνεται προς τα εμπρός να αποφεύγουν τις στάσεις στο πλάι και να χρησιμοποιούν περισσότερο τις θέσεις που βρίσκονται πίσω από τη σύντροφο με προσοχή, ώστε η ένταση να βαραίνει τους γοφούς και όχι τη μέση. Για τους άνδρες που πονούν όταν εκτείνουν τη σπονδυλική τους στήλη, προτείνουν ακριβώς το αντίθετο. Να αποφεύγουν, δηλαδή, τις θέσεις πίσω από τη σύντροφο και να προτιμούν τις θέσεις στο πλάι. 

KANTE LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ!! ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ... ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ!!!

Παράλληλα, οι άνδρες που πονούν κατά την παραμικρή κίνηση της σπονδυλικής τους στήλης θα πρέπει να εστιάζουν την προσοχή τους, έτσι ώστε να χρησιμοποιούν τους γλουτούς τους και όχι τη μέση τους.

Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι η μελλοντική έρευνα θα μπορέσει να παράγει ένα είδος άτλα που θα παρουσιάζει τις καλύτερες και τις χειρότερες σεξουαλικές στάσεις για άνδρες και γυναίκες με διάφορα σωματικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης γονάτου ή ισχίου. Αναφέρουν μάλιστα ότι σύντομα θα δημοσιευτεί η σχετική αναφορά για τις γυναίκες με πόνο στη μέση.

Είναι ωστόσο αρκετά έντονος ο αντίλογος σχετικά με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα των ευρημάτων της μελέτης, γιατί συμμετείχαν σε αυτή μόνο υγιή ζευγάρια. Η μεθοδολογία της έρευνας μάλιστα, εξαίρεσε τους συμμετέχοντες που υπέφεραν από χρόνιο πόνο στη μέση ή που είχαν υποβληθεί σε σχετικό χειρουργείο.

Οι ειδικοί του χώρου επισημαίνουν ότι πολύ λίγα είναι γνωστά σχετικά με τον πόνο στη μέση και το σεξ. Για παράδειγμα συχνά δε γνωρίζουν τις αίτιες του οξέος ή του χρόνιου πόνου της μέσης. Σε πολλούς ασθενείς με οξύ πόνο, για παράδειγμα, το σεξ βοηθάει. Οι ασθενείς όμως με κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου ή αρθρίτιδα μπορεί να βρίσκουν κάποιες στάσεις επώδυνες. Παράλληλα, στους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις της σπονδυλικής στήλης οι διαταραχές στον ύπνο και οι παρενέργειες από τα φάρμακα που λαμβάνουν μπορούν να επηρεάσουν επιπλέον τη σεξουαλική ορμή κι επίδοση.

Ένας από τους πιο αυστηρούς κριτές της παρούσας μελέτης, ο Chris Maher, διευθυντής του μυοσκελετικού τμήματος της ιατρικής σχολής του Sydney υποστηρίζει ότι η κοινή γνώμη θα πρέπει να αγνοήσει τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης και τα άτομα είναι καλύτερο να καθοδηγούνται από την κοινή λογική και την αίσθηση της ίδιας της σεξουαλικής εμπειρίας. Στα άτομα που υποφέρουν από πόνο στη μέση προτείνει να διατηρήσουν την αίσθηση του χιούμορ τους και να συζητήσουν με το αγαπημένο τους πρόσωπο σχετικά με τον πόνο, να δοκιμάσουν νέες στάσεις, να πειραματιστούν και να προβούν στις απαραίτητες προσαρμογές στάσεων που πριν την έναρξη του πόνου προσέφεραν ευχαρίστηση. 

Επίσης πολύ σημαντική είναι η διατήρηση μιας καλής φυσικής κατάστασης, ενώ παράλληλα οι τακτικές διατάσεις, ένα ζεστό μπάνιο, καθώς και η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων πριν το σεξ μπορούν πάντα να βοηθήσουν. 

KANTE LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ!! ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ... ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ!!!
Σε κάθε περίπτωση το κλειδί στην αντιμετώπιση του πόνου κατά τη σεξουαλική πράξη, είναι η καλή επικοινωνία των δυο συντρόφων. Εάν όμως, οι δυσκολίες συνεχιστούν είναι χρήσιμη η επίσκεψη στον ειδικό. 
Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου