Τα σενάρια πρόκρισης για ΠΑΟΚ κι Αστέρα

Ο ΠΑΟΚ κρατάει την τύχη στα χέρια του, ο Αστέρας συνεχίζει να ελπίζει και το radioparea.blogspot.gr σας παρουσιάζει τα σενάρια πρόκρισης τους στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ. 


Τα σενάρια πρόκρισης για ΠΑΟΚ κι Αστέρα

Η ήττα του Παναθηναϊκού από την Αϊντχόφεν στη Λεωφόρο, ψαλίδισε και τις τελευταίες ελπίδες που είχε για να βρεθεί στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, με αποτέλεσμα μόνο ο ΠΑΟΚ κι ο Αστέρας Τρίπολης να παραμένουν στο “κόλπο” της πρόκρισης. Παρ' ό,τι και οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν μαζέψει μετά από τέσσερις αγωνιστικές στον 11ο και στον 3ο όμιλο αντίστοιχα από τέσσερις βαθμούς, ο Δικέφαλος του Βορρά είναι αυτός που βρίσκεται σε σαφώς πλεονεκτικότερη θέση σε σύγκριση με τους Αρκάδες. 
Το μεγάλο διπλό στο “Αρτέμιο Φράνκι” μπορεί να χάθηκε στο... νήμα για τον ΠΑΟΚ, το οποίο μάλιστα θα ήταν και το πρώτο της ιστορίας του επί ιταλικού εδάφους, ακόμα και η ισοπαλία ωστόσο αρκούσε εξ αρχής στους Θεσσαλονικείς για να παραμείνουν γερά μέσα στη μάχη της πρόκρισης, από τη στιγμή που κρατούν -ουσιαστικά- την τύχη στα χέρια τους (μόνο σε τριπλή ισοβαθμία υστερούν, αλλά πρέπει να χάσει η Φιορεντίνα από τη Ντιναμό Μινσκ εντός έδρας!). Εκτός άλλωστε από τον πολύτιμο βαθμό που πήρε η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, δεν άφησε τη Φιορεντίνα να “κλειδώσει” επί της ουσίας την πρωτιά του ομίλου, κάτι που σημαίνει ότι μόνο αδιάφορη δεν θα ταξιδέψει σε τρεις εβδομάς στη Γαλλία για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Γκινγκάμπ. 
Δείτε πως έχει η βαθμολογία αυτή τη στιγμή: 
ΟΜΑΔΕΣΒΑΘΜΟΙΓΚΟΛ ΥΠΕΡΓΚΟΛ ΚΑΤΑ
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ1081
ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ743
ΠΑΟΚ475
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ1111

Πρώτο δεδομένο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει πάση θυσία να κερδίσει το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τη Γκινγκάμπ στο γήπεδό του, ό,τι κι αν έχει συμβεί στην 5η “στροφή” των ομίλων. Το ζητούμενο παράλληλα για τους “ασπρόμαυρους” είναι να μην πάνε στο συγκεκριμένο παιχνίδι από το -3 που θα απαιτεί να κυνηγήσουν την υπεροχή στην ισοβαθμία, αφού το “καθαρό” 2-0 με το οποίο νίκησαν οι Γάλλοι στο πρώτο μεταξύ τους ματς, καθιστά αρκετά δύσκολο κάτι τέτοιο. 
Επί της ουσίας ο ΠΑΟΚ περιμένει παράλληλα κι ένα “δώρο” από τη Φιορεντίνα, περιμένοντας να κόψει βαθμούς από τη Γκινγκάμπ στα ματς που θα γίνουν στις 27/11 και παράλληλα ο ίδιος να φύγει με ένα “χρυσό” διπλό από την έδρα της Ντιναμό Μινσκ. Στο ματς της Τούμπας άλλωστε φάνηκε πως ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται τουλάχιστον δύο “σκαλιά” πάνω από την αντίπαλό τους, ωστόσο θα υπάρχουν και δεδομένες δυσκολίες όταν θα αγωνιστεί τέλει Νοέμβρη στο Μινσκ, όπως οι κλιματικές συνθήκες στην παγωμένη Λευκορωσία. 
Θα πρέπει να σημειωθεί από εκεί και πέρα για το ενδεχόμενο ισοβαθμίας με τη γαλλική ομάδα, ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να διαφυλάξει τα μετόπισθέν του ο ΠΑΟΚ από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να σκοράρει στο πρώτο ματς, αφού επόμενο κριτήριο είναι τα εκτός έδρας γκολ (στα μεταξύ τους παιχνίδια). Σε περίπτωση νίκης με 2-0 στην Τούμπα, αυτή τη στιγμή οι “ασπρόμαυροι” υπερτερούν, αφού έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων, αλλά και καλύτερη επίθεση, που είναι κατά σειρά τα κριτήρια που ακολουθούν. 
Το πλέον εφιαλτικό βέβαια σενάριο για την ομάδα του Αναστασιάδη θα είναι να μην καταφέρουν οι “βιόλα” να φύγουν με αποτέλεσμα από το Γκινγκάμπ και παράλληλα η ίδια να αφήσει βαθμούς στη Λευκορωσία, αφού θα σημάνει αυτόματα και τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. 
Αναλυτικά τα κριτήρια ισοβαθμίας: 
1. Μεταξύ τους αποτελέσματα
2. Διαφορά γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια
3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια
4. Περισσότερα γκολ εκτός έδρας στα μεταξύ τους παιχνίδια
5. Συνολική διαφορά τερμάτων στην βαθμολογία του ομίλου
6. Καλύτερη επίθεση
Νίκη με Μπεσίκτας και... βλέπουμε
Η αποστολή του Αστέρας Τρίπολης έμοιαζε -και ήταν- εξ αρχής... βουνό σε έναν όμιλο με αγγλική ομάδα και δη την πανίσχυρη Τότεναμ και την ομάδα της “δεύτερης ταχύτητας” να είναι η Μπεσίκτας, ένα σύνολο δηλαδή με εξαιρετικές μονάδες και πολλαπλάσιο μπάτζετ. Η ισοπαλία της πρεμιέρας ωστόσο στην Πόλη σε συνδυασμό με τη νίκη επί της Παρτιζάν στη συνέχεια, άρχισαν να δίνουν... σάρκα κι οστά στο μεγάλο όνειρο της πρόκρισης, τα ματς ωστόσο με τα “σπιρούνια” έμοιαζαν εξ αρχής ως ... mission impossible. 
Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη σε κανένα εκ των δύο, πλέον έχει να καλύψει διαφορά τεσσάρων βαθμών από τη 2η Μπεσίκτας που έκανε το 2/2 απέναντι στην Παρτιζάν κι αυτό καθιστά επιβεβλημένο το τρίποντο στο εντός έδρας ματς με τους Τούρκους στις 27/11, ώστε να τα παίξουν... όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική. Τότε ο Αστέρας θα ταξιδέψει στη Σερβία για το μεγάλο διπλό επί της πιθανότατα αδιάφορης- Παρτιζάν, τη στιγμή που η Τότεναμ θα πηγαίνει στην Πόλη για να πάρει τουλάχιστον το βαθμό, ώστε να έχει εξασφαλισμένη την πρωτιά του ομίλου. Το πρώτο μεταξύ τους ματς άλλωστε έληξε 1-1 κι εφόσον υποδεχτεί τους Άγγλους από το -3 η Μπεσίκτας, θα έχει την ευκαιρία να χτυπήσει την 1η θέση. 
Δείτε τη βαθμολογία του ομίλου:  
ΟΜΑΔΕΣΒΑΘΜΟΙΓΚΟΛ ΥΠΕΡΓΚΟΛ ΚΑΤΑ
ΤΟΤΕΝΑΜ883
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ883
ΤΟΤΕΝΑΜ458
ΠΑΡΤΙΖΑΝ018

Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου