6 tips που θα κάνουν την οικογένειά σας ακόμη πιο δυνατή και ευτυχισμένη!

6 tips που θα κάνουν την οικογένειά σας ακόμη πιο δυνατή και ευτυχισμένη!
Ποιος είπε ότι οι οικογενειακές δραστηριότητες δεν μπορούν να ενισχύσουν το δεσμό με το σύζυγό σας και να κάνουν ακόμη πιο δυνατό το γάμο σας και κατ' επέκταση πιο ευτυχισμένη την οικογένεια σας;  Σας προτείνουμε 6 tips- απλές δραστηριότητες που μπορείτε να εφαρμόσετε σε καθημερινή βάση και θα δείτε τα αποτελέσματα πολύ γρήγορα!

1. Διοργανώστε τις δικιές σας βραδιές!
Καθιερώστε μια δικιά σας, μοναδική, οικογενειακή βραδιά κάθε εβδομάδα. Θα μπορούσε να είναι κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι κάθε Παρασκευή βράδυ ή το αγαπημένο σας τηλεπαιχνίδι . Ακόμη, μια καλή ιδέα θα ήταν, η διοργάνωση προβολής ταινίας. Βρείτε τη πιο βολική μέρα, επιλέξτε με δημοκρατικές διαδικασίες μια ταινία και παρακολουθήστε τη όλοι μαζί. Μπορείτε πιο πριν να έχετε ετοιμάσει σνακς, ατομικά αναψυκτικά και ότι άλλο θεωρείτε ότι ταιριάζει σε μια τέτοια βραδιά. Μετά την ταινία, αφιερώστε χρόνο για συζήτηση και ανταλλάξτε απόψεις σχετικά με αυτό που είδατε.

KANTE LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ!! ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ... ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ!!!

2. Καθιερώστε να τρώτε ένα γεύμα όλοι μαζί!
Το μεσημεριανό όπως και το βραδινό είναι δύο γεύματα που απαιτούν συντονισμό μεταξύ διαφορετικών χρονοδιαγραμμάτων τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά. Σχολείο, δουλειά, εξωσχολικές δραστηριότητες, και κάθε είδους υποχρεώσεις εκτός σπιτιού, δυσκολεύουν τη στιγμή συνάντησης όλης της οικογένειας γύρω από το τραπέζι. Όμως τι γίνεται με το πρωινό; Το πρωινό μπορεί να γίνει μια καθημερινή τελετουργία, όπου όλη η οικογένεια θα μπορεί να μοιράζεται. Το ίδιο ισχύει και για τα Σαββατοκύριακα, ιδιαίτερα για το κυριακάτικο τραπέζι.

3. Βγείτε έξω για μια βόλτα!
Καταρρίψτε το μύθο ότι μια οικογενειακή βόλτα συνεπάγεται ταυτόχρονα πολλά έξοδα και πολύωρη προετοιμασία! Ετοιμαστείτε, φορέστε άνετα ρούχα και κάντε μια βόλτα στο κοντινότερο πάρκο ή έστω, γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο που μένετε. Μη διστάσετε να κρατήσετε το σύζυγό σας από το χέρι και να συζητήσετε ο,τι σας απασχολεί.

4. Αποσυνδεθείτε!
Κλείστε το τηλέφωνο, την τηλεόραση, τον υπολογιστή και περάστε χρόνο όλοι μαζί! Ακόμη και αν αποφασίσετε να διαβάσετε όλοι από ένα βιβλίο, η συνύπαρξη στον ίδιο χώρο είναι ένας πολύ καλός τρόπος που θα δυναμώσει το γάμο και την οικογένεια σας.

5. Μάθετε να ακούτε!
«Η ικανότητα να μιλήσετε και να ακούσετε ο ένας στον άλλο είναι ένα κλειδί για έναν υγιή γάμο» λένε οι ειδικοί. Μπορείτε να ασκήσετε τις δεξιότητες επικοινωνίας σας μόνο όταν ακούτε ένα μέλος της οικογένειας να μιλάει, χωρίς να το διακόπτετε. Ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει αυτό πράξη, είναι μέσα από παιχνίδια ή άλλες οικογενειακές δραστηριότητες.
6. Πείτε «σ 'αγαπώ»!
Τρεις μικρές λέξεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά! Εκφράστε την αγάπη στο σύζυγό σας, μπροστά στα παιδιά σας και δείξτε τη δύναμη των συναισθημάτων σας. Σε μερικές οικογένειες, το «σ 'αγαπώ» μπορεί να γίνεται πράξη, αλλά ποτέ να μην ακούγεται. Πείτε το. Βεβαιωθείτε ότι ο σύζυγός σας και τα παιδιά σας γνωρίζουν ότι τους αγαπάτε.

Και μη ξεχνάτε, ο χρόνος που περνάτε ως οικογένεια, θα σας βοηθήσει να έρθετε ακόμα πιο κοντά με το υπέροχο πρόσωπο που ήταν η αρχή του παντός: το σύζυγό σας!

Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου