Παναθηναϊκός - Γαλατάσαραϊ 71-89



Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε στην δεύτερη ημέρα του «Kauna Akropolis Cup» αφού ηττήθηκε και από τη Γαλατάσαράι με 71-89, με τους νέους παίκτες του «τριφυλλιού» να αφήνουν υποσχέσεις
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην Λιθουανία ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε δείξει σημάδια... ανάκαμψης. Οι «πράσινοι» στην ήττα τους από την Γαλατάσαραι με... ,παρουσιάστηκαν και πάλι εμφανώς επηρεασμένοι από τους πολλούς τραυματισμούς που έχουν «μαστίσει» την ομάδα τους, ενώ παράλληλα τα σημάδια της κόπωσης από την έντονη προετοιμασία είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρα. Κορυφαίος και σήμερα για τον Παναθηναϊκό ο Εστέμπαν Μπατίστα, ενώ στα σημεία που αξίζουν προσοχής του αγώνα και η πρώτη εμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη, 2:26 λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης. Φυσικά, το θετικό όλων είναι η αντίδραση που είχαν οι νέοι παίκτες του Παναθηναϊκού οι οποίοι στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στην τέταρτη περίοδο έδειξαν κάποια από τα στοιχεία που μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα. Όπως για παράδειγμα ο πολύ καλός Αντώνης Κόνιαρης.

KANTE LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ!! ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ... ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ!!!
Ο Παναθηναϊκός και στον μικρό τελικό του «Kaunas Akropolis Cup» ξεκίνησε πολύ άσχημα την αναμέτρηση και στο πρώτο πεντάλεπτο του παιχνιδιού οι παίκτες των Τούρκων προηγήθηκαν με 3-13. Οι «πράσινοι» ήταν πολύ νωθροί στην αμυντική τους λειτουργία, ενώ στην επίθεση εμφανίστηκαν και πάλι αρκετά άστοχοι, με τους Μπατίστα και Γκιστ να είναι και πάλι οι μόνοι που προσπαθούσαν να απειλήσουν. Η συνέχεια του πρώτου δεκαλέπτου ήταν ανάλογη μιας και οι «πράσινοι» δε μπόρεσαν να βρουν τρόπους να αντιδράσουν. Η άμυνα του «τριφυλλιού» έδειχνε να αντιδρά πολύ αργά, ενώ στην επίθεση ο μόνος που προσπαθούσε ήταν ο Μπατίστα. Η Γαλατάσαραι προηγήθηκε και με 17 πόντους, 6-23, στο 8', ενώ το δεκάλεπτο «έκλεισε» με τον Παναθηναϊκό να υπολείπεται 16 πόντων, 11-27.
Έκανε ό,τι ήθελε η Γαλατά
Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν ακόμα χειρότερη για τους «πράσινους», μιας και από την μία οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν μπόρεσαν να ανεβάσουν ταχύτητα στο παιχνίδι τους και από την άλλη οι αντίπαλοί τους είχαν επιβάλει πλήρως τον ρυθμό τους. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» έκαναν ένα σερί 4-0, αλλά από εκεί και έπειτα ανέλαβε δράση ο Πότσιους ο οποίος με τρία συνεχόμενα τρίποντα έκανε το 20-36, ενώ ο Αραντόρι με εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό έγραψε το 20-38, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να καλεί άμεσα σε τάιμ άουτ. Οι Τούρκοι είχαν συνδεθεί για τα καλά με το καλάθι του Παναθηναϊκού και με νέο τρίποντο η διαφορά έφτασε στους 21 πόντους, 20-41, στο 15'. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έμοιαζε ολοένα και πιο προβληματισμένος με τους Τούρκους, την ίδια ώρα, να μην ρίχνουν ρυθμό. Ο Αραντόρι είχε αναλάβει χρέη πρωταγωνιστή για την ομάδα του, ενώ ο Σμιθ ανέβασε την διαφορά στους 26 πόντους. Ο Αντώνης Κόνιαρης πέρασε στο παρκέ και έδειξε κάποια καλά στοιχεία και με ένα εύστοχο τρίποντο και ένα έτοιμο καλάθι στον Νίκο Παππά το σκορ έγινε 32-55.
Η αντίδραση του Παναθηναϊκού
Οι παίκτες του Εργκιν Αταμάν μπήκαν φουριόζοι και στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Σμιθ να «τρέχει» ένα προσωπικό σερί 6 πόντων και η Γαλατά να ανοίγει ακόμα περισσότερο την διαφορά. Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 34-61, ενώ στο 23' ο Σμιθ και πάλι με σουτ τριών πόντων «έσπασε» για πρώτη φορά το φράγμα των 30 πόντων, 36-67. Ο Παναθηναϊκός βρήκε κάποιες επιθετικές λύσεις από τους Μπατίστα, Γκιστ και Μποσχωρίδη και κατέβασε λίγο την διαφορά, 48-70, στο 26'. Είναι χαρακτηριστικό πως στο διάστημα αυτό οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς «έτρεξαν» σερί 13-0 και μείωσαν σε 52-70 λίγο πριν τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα.

KANTE LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ!! ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ... ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ!!!
Στα θετικά οι νέοι
Στα τελευταία 10 λεπτά δεν ήταν δυνατόν να συμβεί κάτι διαφορετικό, μιας και τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η Γαλατά έβγαλαν έντονα σημάδια κόπωσης. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» όμως είδε τους νέους παίκτες της ομάδας του να μην τα παρατάνε και να παλεύουν το ματς μέχρι τέλους, δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης. Ο Αντώνης Κόνιαρης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που πήρε στα χέρια του, ενώ την πρώτη του εμφάνιση έκανε και ο Γιώργος Παπαγιάννης στα 2:26 πριν από την λήξη του αγώνα που τελείωσε με 71-89 για τους Τούρκους.
Δεκάλεπτα: 11-27, 32-55, 54-75, 71-89


Read more: http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/432416-Panathinaikos-Galatasarai-71-89???#ixzz3Ecsu3feR
Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου