Μία πρώτη γεύση από τη νέα... ΑΕΚ!


Ελαφρυντικό το ραμαζάνι

Αρχικά η ολιγοήμερη παρουσία του Αμπαλγέ Φαγέ δεν ήταν αυτή που θα περίμεναν οι άνθρωποι της «Ένωσης». Ο μέσος της ΑΕΚ, ενδεχομένως επηρεασμένος από το ραμαζάνι δεν έδειξε την απαιτούμενη ετοιμότητα στο βαθμό που περιμένει η «Ένωση» με αρκετά λάθη στο παιχνίδι του. Το ελαφρυντικό της έλλειψης δυνάμεων λόγω της ιδιαιτερότητας της θρησκείας του σαφέστατα υπάρχει ωστόσο σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα νέο παιδί 19 χρονών, την ποδοσφαιρική προσωπικότητα του οποίου στην ΑΕΚ θέλουν να διαμορφώσουν, πατώντας πάνω στα θετικά στοιχεία του (δύναμη, σίγουρη πάσα).

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΕΔΩ!

Βαρόμετρο ο Μάνταλος

Από εκεί και πέρα στην ΑΕΚ το βαρόμετρο Πέτρος Μάνταλος. Ο Έλληνας μέσος αποτέλεσε τη μεταγραφική υπέρβαση της «Ένωσης» η οποία «κλείδωσε» από το περασμένο καλοκαίρι. Δεδομένου του γεγονότος ότι πρώην άσος της Ξάνθης αποτέλεσε μεταγραφική προσθήκη από το πάνω ράφι (είναι δεδομένα ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής στην ηλικία του και στη θέση του, γεγονός το οποίο προκάλεσε το ενδιαφέρον και του Ολυμπιακού), στην ΑΕΚ περιμένουν κάτι περισσότερο από …πολλά.

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΕΔΩ!

Το …δεδικασμένο του Ανάκογλου

Βέβαια υπάρχει και το …δεδικασμένο του Δημήτρη Ανάκογλου, ο οποίος είναι εξίσου ποιοτικός, με αρκετές περισσότερες παραστάσεις τόσο στη Β’ Εθνική όσο και στη Σούπερ Λίγκα ωστόσο την περσινή αγωνιστική σεζόν, έδειξε να έχει ορισμένα θέματα στο να σηκώσει το βάρος της φανέλας. Το πρώτο δείγμα, πάντως, του Μάνταλου από τα Σπάτα, είναι θετικό και δείχνει ότι διαθέτει όλα τα φόντα για να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες της ΑΕΚ.

Μπαρουτοκαπνισμένος Αραβίδης

Από την άλλη, το …έτερο βαρόμετρο της «Ένωσης» είναι η παρουσία του Χρήστου Αραβίδη. Ο πρώην στράικερ του Πανιωνίου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, σκοράρει συνεχώς στα Σπάτα και η πρώτη γεύση που αφήνει –και αυτός- είναι θετική. Βεβαίως, άλλο προπονήσεις πριν την προετοιμασία, άλλο προετοιμασία και άλλο επίσημοι αγώνες. Όπως και να έχει, ο Αραβίδης δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με το σήκωμα του βάρους της φανέλας.

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΕΔΩ!

Διαφορετική περίπτωση για το …βάρος της φανέλας

Ασφαλώς προέρχεται από ομάδες με διαφορετικό βάρος, λιγότερες απαιτήσεις και μικρότερη πίεση (Ακράτητος, Άρης, Δόξα Δράμας, Πανιώνιος) ωστόσο ο τελευταίος του ρόλος στη Νέα Σμύρνη ήταν ιδιαίτερα δύσκολος. Λόγω της εμπειρίας του ήταν από τους λίγους ποδοσφαιριστές στους οποίους έπεσε το βάρος της παραμονής των «κυανέρυθρων» στη Σούπερ Λιγκ, έβγαλε μία δύσκολη χρονιά με το κεφάλι στον ντορβά και με προβλήματα …επιβίωσης στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας της Νέας Σμύρνης όντας μπαρουτοκαπνισμένος. Γεγονός που αποτελεί το διαβατήριό του προκειμένου να μπει με το ίδιο τέμπο και στην ΑΕΚ.

Σοϊλέδης όπως …Τσουμάγκας

Από την άλλη υπάρχει ο Άρης Σοϊλέδης. Το ουσιαστικό φαβορί για φανέλα βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας. Οι πρώτες αναφορές από τα Σπάτα αναφέρουν ότι ο Σοϊλέδης είναι μια περίπτωση παραπλήσια με αυτή του καλού εαυτού του Τάσου Τσουμάγκα πριν τον τραυματισμό του. Με τη διαφορά ότι δείχνει και πιο …μπακ. Αρκετά ανεβάσματα και ικανότητα να γεμίσει στην περιοχή του αντιπάλου. Και αυτός προέρχεται από γεμάτη σεζόν με τη Νίκη Βόλου, ωστόσο στην ΑΕΚ ο ανταγωνισμός θα είναι έντονος με τον Σταύρο Πεταυράκη ο οποίος ήταν μία από τις αποκαλύψεις της περασμένης σεζόν για την «Ένωση» και κέρδισε με το σπαθί του φανέλα βασικού.
Φυσικά τα παραπάνω αποτελούν μόνο την πρώτη εικόνα. Στο φιλικό με την Ξάνθη στα Πηγάδια στις 2 Αυγούστου αλλά και στο βασικό στάδιο της προετοιμασία της ομάδας στο Πήλιο (την οποία το contra.gr θα καλύψει) θα γίνει εφικτό να βγουν περισσότερα συμπεράσματα και πιο …ζωντανή εκτίμηση για τη νέα ΑΕΚ που χτίζει ο Τραϊανός Δέλλας.
Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου