H FIFA «ξεδόντιασε» τον Σουάρες



Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της FIFA στον Λουίς Σουάρες. Ο επιθετικός της Ουρουγουάης τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας με ποινή αποκλεισμού εννιά αγώνων με την εθνική του ομάδα και με τέσσερις μήνες αποκλεισμού από κάθε αθλητική δραστηριότητα, για την αντιαθλητική ενέργειά του να...δαγκώσει τον Λουίς Τζόρτζιο Κιελίνι στη διάρκεια του αγώνα με την Ιταλία, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Όπως γνωστοποίησε η Παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία μέσω επίσημης ανακοίνωσής της, ο 27χρονος επιθετικός θα εκτίσει άμεσα την πρώτη αγωνιστική της ποινής του, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση κόντρα στην Κολομβία στις 28 Ιουνίου, στον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα της «σελέστε» για τη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Παράλληλα ο διεθνής επιθετικός της Λίβερπουλ καλείται να πληρώσει για αυτήν την ενέργειά του και πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων, ενώ μετά από αυτήν την εξέλιξη, σε συλλογικό επίπεδο, θα επιστρέψει στα γήπεδα από τον Οκτώβριο. 

«Τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να είναι ανεκτή σε οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό γήπεδο και ειδικά όχι σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν τα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων είναι στραμμένα στα αστέρια που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο» τονίζει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, Κλαούντιο Σούλσερ, και προσθέτει: 

«Η πειθαρχική επιτροπή έλαβε υπόψην όλους τους παράγοντες της υπόθεσης και ο βαθμός της ενοχής του κ. Σουάρες είναι σύμφωνος με τις σχετικές προβλέψεις των κανονισμών. Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από τη στιγμή που ανακοινωθεί».


Από τα... δόντια του δεν γλίτωσαν ούτε οι Μπακάλ και Ιβάνοβιτς


Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 27χρονος στράικερ προχωράει στη συγκεκριμένη ενέργεια. Η αρχή έγινε τον Νοέμβριο του 2010, όταν τότε ως παίκτης του Άγιαξ είχε δαγκώσει τον Οτμάν Μπακάλ σε ντέρμπι με την Αϊντχόφεν, με συνέπεια να τιμωρηθεί με επτά αγώνες από την ομοσπονδία κι ενώ ο «Αίαντας» τον είχε τιμωρήσει με 2 ματς μέχρι την έκδοση της απόφασης.
Εντούτοις ο Σουάρες δεν έβαλε μυαλό και τον Απρίλιο του 2014 ανέλαβε και πάλι δράση. Αυτή τη φορά θύμα του ήταν ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, ο οποίος στη διάρκεια του ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Τσέλσι είδε τον Ουρουγουανό επιθετικό να τον δαγκώνει στο χέρι. 

Noρβηγός είχε ποντάρει ότι ο Σουάρες θα δαγκώσει !


Ένας Νορβηγός παίκτης του στοιχήματος πάντως έγινε πλούσιος χάρη στη δαγκωματιά που έριξε ο Σουάρες στον Κιελίνι.

Πιο συγκεκριμένα, πόνταρε 12 ευρώ στην πιθανότητα ο παίκτης της Ουρουγουάης να επαναλάβει το «κατόρθωμά» του και με την εκπληκτική απόδοση, πέρασε από το ταμείο για να εισπράξει 15.000 ευρώ.

«Έβλεπα το παιχνίδι και όταν αυτό συνέβη άρχισα να λαμβάνω μηνύματα από φίλους μου που ήξεραν ότι είχα ποντάρει. Άρχισα να γελάω. Είπα μέσα μου, είναι δυνατόν να έκανε πάλι το ίδιο;».

Ο ίδιος είπε ότι με τα χρήματα αυτά θα ταξιδέψει στην Βρετανία το φθινόπωρο για να παρακολουθήσει αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ.
Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου