Ραντεβού με την Ιστορία



Η Εθνική Ελλάδος βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη αγωνιστική πρόκληση της ιστορίας της. Για να τα καταφέρει όμως να περάσει στους «8», θα πρέπει να υπερπηδήσει το εμπόδιο της ομάδας-έκπληξη του φετινού Μουντιάλ, της Κόστα Ρίκα.

Ο μεγάλος προημιτελικός απέναντι στη σκληροτράχηλη ομάδα της κεντρικής Αμερικής διεξάγεται απόψε Κυριακή (23.00, ΝΕΡΙΤ) στη παραθαλάσσια πόλη Ρεσίφε, όπου ο Φερνάντο Σάντος έζησε δύσκολες στιγμές μετά το 3-0 στην πρεμιέρα με την Κολομβία, αλλά και λόγω του θερμού επεισοδίου Τζαβέλλα-Μανιάτη.

Ο προπονητής της Εθνικής, Φερνάντο Σάντος
Ο προπονητής της Εθνικής, Φερνάντο Σάντος
Ο προπονητής της Εθνικής μας, όμως, δείχνει έτοιμος να περάσει τον… ύφαλο της Κόστα Ρίκα (το όνομά της σημαίνει «πλούσια ακτή») κερδίζοντας αυτή τη φορά το μεγάλο στοίχημα, ώστε η Εθνική να αποκλείσει τη λατινοαμερικάνικη ομάδα και να ταξιδέψει νοτιότερα, προς το Σαλβαδόρ, για τον προημιτελικό.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το μέγα πρόσωπο των τελευταίων ημερών (λόγω της συζήτησης για το αν πρέπει να παίξει με την Κόστα Ρίκα και το θόρυβο που έχει προκαλέσει το θέμα), ο Κώστας Κατσουράνης, μάλλον θα μείνει στον πάγκο, και θα ξεκινήσει έτσι βασικός για δεύτερο συνεχές παιχνίδι ο Γιώργος Καραγκούνης.

Από κει και πέρα, η ενδεκάδα θα είναι αυτή που είδαμε και στο ματς απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού. Στη θέση του τραυματία Κονέ θα παίξει πάλι ο Σάμαρης και δίπλα του θα είναι ο Μανιάτης ως τρίτος της μεσαίας γραμμής.

Μανωλάς και Παπασταθόπουλος θα συνθέσουν και πάλι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ στα μπακ θα είναι οι Τοροσίδης και Χολέμπας. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, επομένως και ο Σάντος θα πάει με την ίδια λογική και στην επίθεση, με τον Γιώργο Σαμαρά στην κορυφή, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο αριστερά και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη δεξιά.

Τερματοφύλακας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Ορέστης Καρνέζης, που φαίνεται να έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε κάποιες μέρες από τον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού κι έπειτα.

Στις αντεπιθέσεις θα χτυπήσει η Κόστα Ρίκα

Η Κόστα Ρίκα, όπως και το Βέλγιο, ήταν οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση των ομίλων τους έχοντας σημειώσει τα λιγότερα γκολ (από τέσσερα), ενώ η Ελλάδα είχε με τη σειρά της τη χαμηλότερη επιθετική συγκομιδή (δύο γκολ) από όλες τις ομάδες της φάσης των «16».

Η Κόστα Ρίκα θα παραταχθεί με σύστημα 4-5-1, με τον Ζόελ Κάμπελ στην κορυφή. Το στιλ παιχνιδιού της είναι να δίνει χώρο στον αντίπαλο και να χτυπάει στις αντεπιθέσεις. Ο Φερνάντο Σάντος υποστήριξε πως η Εθνική μας θα επιτεθεί, αλλά δεν θα αφήσει κενούς χώρους στους αντιπάλους για να απειλήσουν.

Από την πλευρά του ο Χόρχε Λουίς Πίντο αναμένεται να παρατάξει σε σχηματισμό 4-5-1 τους Νάβας, Γκαμπόα, Γκονζάλες, Ουμάνα, Μπολάνιος, Ντουάρτε, Τεχέδα, Ντίας, Μπόρχες, Ρουίς και Κάμπελ.

Ο Μπέντζαμιν Ουίλιαμς από την Αυστραλία είναι ο «εκλεκτός» της FIFA για να διευθύνει τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα.

Τα ΜΜΕ της Κόστα Ρίκα για το σημερινό παιχνίδι 


Η ιστορική σημερινή αναμέτρηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ της Εθνικής μας και της Κόστα Ρίκα έχει συγκεντρώσει τα βλέμμα τα και των δύο λαών. Μάλιστα, δημοσιεύματα στον κοσταρικανό Τύπο κάνουν λόγο ακόμη και για... καταστροφή της Ακρόπολης!

Ο σημερινός Τύπος της Κόστα Ρίκα, όπως είναι φυσικό, έχει πρωτοσέλιδες αναφορές στον αγώνα με την Ελλάδα για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν λείπει και το στοιχείο της υπερβολής, με τους «Tico Times» να παρουσιάζουν έναν κεραυνό στα χρώματα της Κόστα Ρίκα να πέφτει πάνω στην Ακρόπολη και να την καταστρέφει.

Φαίνεται πως κάποιοι έχουν ξεχάσει ότι παίζουν με τους Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 και μια από τις πιο σταθερές ευρωπαϊκές ομάδες των τελευταίων χρόνων.

Ίσως θέλουν μια υπενθύμιση... Και όπως όλοι οι Έλληνες, είμαστε σίγουροι ότι η παρέα του Φερνάντο Σάντος και του εμβληματικού μας αρχηγού Γιώργου Καραγκούνη θα τους... φρεσκάρει λίγο τη μνήμη.

Tico Times



Costa Rica Hoy

Η Costa Rica Hoy τονίζει «… πάμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα απέναντι στους Έλληνες Θεούς».
Η Costa Rica Hoy τονίζει «… πάμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα απέναντι στους Έλληνες Θεούς».


La Nacion και Al Dia

Η La Nacion και η Al Dia, σε πιο… μετριοπαθείς τόνους, μιλούν για κατάκτηση του Ολύμπου.
Η La Nacion και η Al Dia, σε πιο… μετριοπαθείς τόνους, μιλούν για κατάκτηση του Ολύμπου.

Ένα εκατ. δολαρια στο ταμείο 


Το πριμ πρόκρισης στα νοκ άουτ παιχνίδια για κάθε εθνική ομάδα από τη FIFA είναι 1 εκατ. δολάρια (περίπου 730.000 ευρώ). Από το ποσό αυτό έχει συμφωνηθεί τα μισά χρήματα να τα εισπράξουν τα μέλη της ομάδας, ενώ τα υπόλοιπα θα τα καρπωθεί η ΕΠΟ και αναμένεται να τα επενδύσει στο νέο προπονητικό κέντρο της Εθνικής.




Το προφίλ της Κόστα Ρίκα 







Το προφίλ της Ελλάδας 





Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014, 15:24
Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου