Το έλλειμμα της ανθρωπιάς



Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας) για τους υποψήφιους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β’) ξεκίνησαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι μαθητές εξετάστηκαν στο θέμα: «Τα φαινόμενα που αποδεικνύουν το έλλειμμα της ανθρωπιάς» και «Δραστηριότητες ατομικές και συλλογικές που αποσκοπούν στον περιορισμό του ελλείμματος ανθρωπιάς».

Πρόκειται για ένα δοκίμιο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου «Ο Σύγχρονος Άνθρωπος», που αναφέρεται στον ανθρωπισμό.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για ένα δοκίμιο που είχε δουλευτεί από τους μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 

Όπως σχολιάζει η κα Πόπη Μιχελάκου, φιλόλογος των φροντιστηρίων «Στόχος», το θέμα «κρίνεται βατό και αναμενόμενο στο πλαίσιο του ανθρωποκεντρικού προβληματισμού. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο συγκεκριμένος προβληματισμός είχε τεθεί και στο θέμα των πανελλαδικών του 2007. Το κείμενο είναι στοχαστικό δοκίμιο, εκτενέστερο συγκριτικά με τα θέματα προηγούμενων ετών, και ενέχει ιδιαιτερότητες ως προς την περίληψη λόγω του μεταφορικού – εικονοπλαστικού του λόγου».Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις 
Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου