Τα μεγαλύτερα κ&!*παιδα της μουσικής

Με Ozzy Osbourne και Iggy Pop στο ίδιο Rockwave (1-2/7, Terravibe), σκέφτεσαι πιο επίκαιρο αφιέρωμα;




Το να είσαι ροκ σταρ και ταυτόχρονα λίγο κωλόπαιδο (καραγκιοζάκος, "καλλιτέχνης") είναι απαραίτητο. Όπως το να είσαι βασικά καλό παιδί για να γίνεις παπαδάκι στην ενορία της γειτονιάς σου. Απλά οι παρακάτω σταρ το παράκαναν. Μερικοί το παρακάνουν ακόμα.
Η γιαγιά μου έλεγε ότι "πρώτα βγαίνει το χούι και μετά ο άνθρωπος". Και να φανταστείς, η γιαγιά μου δεν ήξερε κανέναν από αυτούς τους 9 "αλήτες" της μουσικής.

Ο Iggy ο Pop

Επειδή δεν είναι σωστό να κρίνεις έναν ροκ σταρ από τη φάτσα - παρ' ότι αυτή του Iggy Pop έχει όλα τα απαραίτητα κανάλια, τις ουλές, και την ανάγλυφη ταλαιπωρία που δύσκολα θα συναντιόταν σε υπάλληλο γραφείου- ο 64χρονος και η παρέα του, οι Stooges, που θα δούμε live στις 2 Ιουλίου στη Μαλακάσα, έχουν μια από τις απόλυτες ναρκο-ιστορίες στην ιστορία του rock lifestyle.
Οι Stooges, λοιπόν, και ο Iggy είχαν πιάσει ένα σπίτι έξω από το Detroit την περίοδο 1969-70, αυτό που αποκαλούσαν "Fun House" -μετά αποκάλεσαν έτσι και τον δεύτερο δίσκο τους- και επιδίδονταν όλη τη μέρα σε ενδοφλέβιες ηρωίνης. Μοίρα πολλών ροκ σταρ αυτού του σύμπαντος; Μπορεί. Ο κωλοπαιδισμός δεν έγκειται (μόνο) στα ναρκωτικά, αλλά στο αγαπημένο συνήθειο του Iggy και των φίλων του να παίρνουν τις σύριγγες μετά τη χρήση και να πιτσιλάνε με το αίμα που είχε παγιδευτεί σε αυτές τοίχους, τραπέζια, πατώματα, ο ένας τον άλλον. Τρελό Fun House σου λέω.
Ο μακαρίτης κιθαρίστας των Stooges, Ron Asheton, ήτοι ο μοναδικός sober της παρέας ο οποίος φυσικά και δεν έμενε σ' αυτό το σπίτι, είχε περιγράψει το σκηνικό ως εξής: "Πολύ συχνά υπήρχε φρέσκο αίμα στο σπίτι που μετά ξεραινόταν και πότιζε στο δάπεδο και τις ξύλινες επιφάνειες. Μακάρι να ήμουν τόσο έξυπνος και να φωτογράφιζα όλες αυτές τις λεπτομέρειες. Θα ήταν ένα αριστούργημα".

(ΕΡΧΕΤΑΙ...)

Ozzy Osbourne

 

Την ιστορία με τη νυχτερίδα την ξέρεις. Ο Ozzy νόμιζε πως ήταν ψεύτικη, τη δάγκωσε, η νυχτερίδα ήταν αληθινή και η ιστορία έγραψε. Αναρωτήθηκε όμως κανείς για ποιον ηλίθιο λόγο ο Ozzy βλέποντας ξαφνικά μια νυχτερίδα, είτε ήταν αληθινή, είτε από καουτσούκ, είτε από κρυπτονίτη, επέλεξε να την δαγκώσει; Μπα.
Η μακροχρόνια σχέση με τη Sharon, το ποτό και τα ναρκωτικά ήταν ανέκαθεν δεδομένη, αλλά η χρυσή στιγμή του κωλοπαιδισμού του Ozzy ήταν το 1982 όταν κατούρησε στο μνημείο των πεσόντων στη μάχη του Alamo, στο Τέξας. Ποιος ξέρει βέβαια τι παρόμοια μνημεία έχει τιμήσει στη μέρα του ο Άρχοντας του Σκότους... Το θέμα είναι ότι εκεί, στο Σαν Αντόνιο, δεν ενθουσιάστηκαν και πολύ με αυτόν τον "φόρο τιμής", του απαγόρευσαν να ξαναπατήσει στην πόλη για μια δεκαετία και ο Ozzy απολογήθηκε δημόσια για το ατυχές συμβάν.
"Παρακαλείται η συνοδεία του Ozzy στην Αθήνα να παραλείψει την επίσκεψη στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη προς αποφυγή διπλωματικού επεισοδίου. Ευχαριστώ".

Keith Moon (The Who)


  O ντράμερ των The Who που πέθανε στα 32 δεν ήταν καθόλου στα καλά του. Για πολύ κόσμο, ο Moon είναι ο εισηγητής του όρου "ροκσταριλίκι" με όλες τις αρνητικές αποχρώσεις του. Βεβήλωνε δωμάτια ξενοδοχείων, κατάπινε τα ηρεμιστικά και τα ψυχοφάρμακα με το κιλό (και φυσικά χωρίς συνταγή γιατρού) και το καλύτερό του ήταν να καταστρέφει, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ, τις τουαλέτες των ξενοδοχείων.
Μια γλαφυρή-ενδεικτική ιστορία της άγριας νιότης του Moon διασώθηκε από έναν ταξιτζή. Φεύγοντας από ένα ξενοδοχείο, ο ντράμερ παρακάλεσε τον οδηγό να σταματήσει εσπευσμένα γιατί ξέχασε κάτι στο δωμάτιο. Ο ταξιτζής τον γύρισε πίσω, ο Moon ανέβηκε στο δωμάτιο και μια τηλεόραση βούτηξε στην πισίνα του ξενοδοχείου απευθείας από το πρώην δωμάτιο του μουσικού.
Μπαίνοντας στο ταξί, ο Moon είπε είπε ανακουφισμένος. "Ουφ, παραλίγο να το ξεχάσω". Το "If you don't like it, you can just fuck off" που είπε στην τότε φίλη του Annette Walter-Lax επειδή αρνήθηκε να του ετοιμάσει το πρωινό του, ήταν και οι τελευταίες του λέξεις. Μετά, πήρε 32 ηρεμιστικά χάπια Heminevrin και πέθανε. Βασικά, θα αρκούσαν 6 για να γίνει το κακό. Ο Moon έκανε αυτό που λέμε "Live fast, Die young". Για την ακρίβεια, τα γά**$ε όλα.

 

DMX


  Δεν θα μπορούσε να λείπει ένας ράπερ από μια λίστα που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να έχει μόνο ράπερ. O DMX είναι ο καλύτερος για την περίσταση (και γενικότερα ο χειρότερος). Κάποιοι χιουμορίστες Αμερικάνοι έχουν βγάλει το γνωστό "kάθε 7 δευτερόλεπτα, κάπου στις Η.Π.Α. ο DMX διαπράττει ένα έγκλημα".
Φταίνε τα τραγούδια του που ο ίδιος πλασάρει ως αυτοβιογραφικά. (Τον πιστεύουμε). Σύμφωνα λοιπόν με το έργο του, ο DMX έχει συλληφθεί για παράνομη κατοχή ουσιών, οδήγηση υπό την επήρρεια, παράνομη κατοχή ουσιών, οδήγηση χωρίς δίπλωμα, κλοπή αυτοκινήτου, παράνομη κατοχή ουσιών, οπλοκατοχή, ενώ έχει προσποιηθεί ότι είναι αστυνομικός (όχι καλά προφανώς).
Α, μια φορά στο New Jersey πυροβόλησε τον θείο-μάνατζέρ-σωματοφύλακά του στο πόδι.

Pete Doherty


  Το μεγαλύτερο κωλόπαιδο της μουσικής σήμερα. Όχι γιατί τον αγάπησε η Kate Moss, αλλά γιατί είναι ο ορισμός του κακομαθημένου Άγγλου μουσικού που ζει και αναπνέει για τη μέρα που κάποιος βλάκας σκηνοθέτης θα κάνει τη ζωή, τις καταχρήσεις και το μέτριο ταλέντο του ταινία.
Στο εξώφυλλο του δεύτερου άλμπουμ των Libertines, αυτός και ο Carl Barat (στην πορεία εννοείται πως τσακώθηκαν) φωτογραφίζουν τον παρωχημένο, και καλά ατίθασο, "let's party our brains out" τρόπο ζωής τους με μια φωτογραφία στην οποία επιδεικνύουν τα "Libertines" tattoo τους (ή μήπως ο Doherty ψάχνει φλέβα για την επόμενη ένεση;).
Φανταστικό lifestyle, Pete. Ειδικά στα κέντρα αποτοξίνωσης φαντάζομαι ότι αναγνωρίζεται ακόμη περισσότερο το σταριλίκι σου. Οι νοσοκόμες ετοιμάζουν την πορτοκαλάδα σου και ακούν το "Fuck Forever" (σ.σ. τραγούδι από την επόμενη μπάντα του, τους Babyshambles).
Κι επειδή είσαι εσύ, βάζουν κι ένα "you" ανάμεσα στις λέξεις. Χολή.
 

Liam Gallagher


(θα μπορούσα και να μην γράψω λέξη μετά από αυτή τη φωτό)
Μισεί τον αδερφό του, Noel, τον εαυτό του, Liam, τους Strokes, τους BRMC, τους Radiohead, τη μάνα του, τους Coldplay, τους Stones, νομίζει ότι είναι ο John Lennon (θα 'θελε) και δείχνει να μην έχει την παραμικρή ιδέα για το πόση ζωή έχει χαρίσει στους γύρω του (με την ευρεία έννοια) μέσω του γέλιου που τους έχει προκαλέσει. Το γέλιο, δεν λένε ότι δίνει ζωή;
Στα MTV Awards που οι Oasis κέρδισαν το βραβείο του καλύτερου βρετανικού άλμπουμ των τελευταίων 30 ετών, ο Liam πρόλαβε μέσα σε λίγα λεπτά να κάνει μερικές χειρονομίες στον αδερφό του Noel, να ραντίσει με μπίρα το stage και τελικά να πετάξει το μικρόφωνο και το βραβείο στους οπαδούς.
Συγχαρητήρια στον Noel, που δεν είναι και προσκοπάκι βέβαια, για τη φορά που είχε κοπανήσει τον Liam με ένα μπαστούνι του κρίκετ. Δεν πέτυχε και πολλά βέβαια.

Scott Weiland (Stone Temple Pilots, Velvet Revolver)


  H αυτο-καταστροφή και η υπεροψία ήταν πάντα τα αγαπημένα χόμπι του άλλοτε frontman των Stone Temple Pilots και αργότερα των Velvet Revolver. Οι τελευταίοι τον έδιωξαν κλωτσηδόν γιατί συνέχισε τα ναρκωτικά και δήλωσε ότι μπήκε στο super-group βασικά... για τα λεφτά.
Το λευκό στο ποινικό του μητρώο είναι υπό πλήρη εξαφάνιση, αφού το "χαρτί" έχει γεμίσει με συλλήψεις γιατί βρέθηκε 3-4 φορές με ναρκωτικά (διαφορετικά κάθε φορά), γιατί έδειρε τη γυναίκα του στο σπίτι τους στο Las Vegas πριν 10 χρόνια, γιατί συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος.
Κατά τ' άλλα, ο Weiland έχει ιστορικό αργοπορίας στα live με την γιούχα να πέφτει σύννεφο, ενώ σχεδόν συνελήφθη όταν βγήκε με ένα καπέλο των SS να τραγουδήσει για τους Velvet Revolver στην περιοδεία του γκρουπ στη Γερμανία το 2005. Κωλόπαιδο ή βλαξ; Ή και τα δύο;
Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου