Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο «Καβαλιέρε»


Ψήφο εμπιστοσύνης από το ιταλικό Κοινοβούλιο πρόκειται να ζητήσει αύριο ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ ο πρόεδρος της χώρας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για τη βιωσιμότητα της κυβέρνησής του.

Σε μία ασυνήθιστα σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για την έγκριση του απολογισμού των εξόδων του κράτους, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει «μία αξιόπιστη απάντηση».

Ο πρόεδρος της Ιταλίας δηλώνει ότι οι «οξείες εντάσεις» στους κόλπους της ιταλικής κυβέρνησης που καθυστερούν την έγκριση αναγκαίων πολιτικών, δημιουργούν «ερωτηματικά και ανησυχίες».

«Το ζήτημα που τίθεται είναι εάν η κυβερνητική πλειοψηφία... είναι ικανή να λειτουργήσει με τη διαρκή συνοχή που απαιτείται για να διασφαλισθεί η υιοθέτηση μέτρων που δεν μπορούν να καθυστερήσουν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Μπερλουσκόνι πρόκειται να απευθυνθεί αύριο στο Κοινοβούλιο και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας στην Κάτω Βουλή, Φαμπρίτσιο Τσικίτο. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Οι εξελίξεις ακολουθούν τη χθεσινή ήττα, για μία ψήφο, του κυβερνητικού συνασπισμού στην ψηφοφορία για την έγκριση των εξόδων της κυβέρνησης για το 2010, την οποία ο Μπερλουσκόνι αποδίδει σε «ατύχημα», λόγω της απουσίας βουλευτών του από την αίθουσα.
Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου