Στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου η Κίνα


Ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό στο πανασιατικό πρωτάθλημα, η Κίνα επικράτησε, 70-69, της Ιορδανίας και «σφράγισε» την τρίτη διαδοχική παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτός είναι ο 15ος τίτλος Πανασιατικού Πρωταθλήματος στην ιστορία της εθνικής ανδρών της Κίνας, που προκρίθηκε απευθείας στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ των ανδρών στο Λονδίνο το 2012. Η «αργυρή» στη διοργάνωση Ιορδανία εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο προολυμπιακό τουρνουά το επόμενο καλοκαίρι, όπως νωρίτερα και η «χάλκινη» Νότια Κορέα.

Πλέον, εννέα εθνικές ομάδες έχουν εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ των ανδρών στο Λονδίνο. Η δωδεκάδα θα συμπληρωθεί με τις τρεις που θα προκύψουν μέσω του προολυμπιακού τουρνουά, το επόμενο καλοκαίρι, διοργάνωση που έχουν εκφράσει επιθυμία να φιλοξενήσουν μέχρι στιγμής Πουέρτο Ρίκο, Λιθουανία, ΠΓΔΜ και Βενεζουέλα.

Οι εννέα ομάδες που προκρίθηκαν απευθείας στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ (ανδρών) του Λονδίνου (2012) είναι οι εξής:

Ισπανία (χρυσή στο Ευρωμπάσκετ 2011)

Γαλλία (αργυρή στο Ευρωμπάσκετ 2011)

Μεγάλη Βρετανία (με ελευθέρας ως διοργανώτρια)

Αυστραλία (πρωταθλήτρια Ωκεανίας 2011)

ΗΠΑ (παγκόσμια πρωταθλήτρια 2010)

Τυνησία (χρυσή στο παναφρικανικό πρωτάθλημα 2011)

Αργεντινή (χρυσή στο παναμερικανικό πρωτάθλημα 2011)

Βραζιλία (αργυρή στο παναμερικανό πρωτάθλημα 2011)

Kίνα (χρυσή στο πανασιατικό πρωτάθλημα 2011)
Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου