Βανδαλισμός έργου τέχνης στην πλατεία Κοτζιά


Ήταν ένα έργο τέχνης που προσπαθούσε να μετατρέψει την πρακτική της παρακολούθησης του πολίτη με τις κάμερες σε παιχνίδι, με τη συμμετοχή των θεατών, στα όρια της κατασκοπείας και της περφόρμανς.

Πρόκειται για τα 99 αιωρούμενα κόκκινα μπαλόνια, δεμένα στην άκρη τους σε σακιά, μια μεγάλη εγκατάσταση της εικαστικού Τζένης Μαρκέτου, με τίτλο Red Eyed Sky Walkers, από τις συλλογές του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Ένα έργο τέχνης που έπεσε θύμα βανδαλισμού, λίγες ώρες αφότου στήθηκε την περασμένη Πέμπτη, στην πλατεία Κοτζιά, απέναντι από το Δημαρχείο της Αθήνας.

Τα μπαλόνια με τις ασύρματες βιντεοκάμερες θα κατέγραφαν τις κινήσεις των περαστικών σε εικόνες και, αναμεμειγμένες με υλικό από το you tube, θα προβάλλονταν στο εσωτερικό γειτονικού καφενείου. Επρόκειτο να παραμείνουν έως τα μέσα Νοεμβρίου.

«Ήταν ένα ποίημα που κράτησε λίγες ώρες. Έμειναν μόνο οι σάκοι με την άμμο που το κρατούσαν στο έδαφος» δήλωσε η διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Άννα Καφέτση, για τον βανδαλισμό. Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση στον δημόσιο χώρο ήταν στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΕΜΣΤ στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του ΥΠΠΟΤ στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον Δήμο της Αθήνας.
Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου