O Φερέιρα, ο τεχνικός διευθυντής, οι πωλήσεις και ο Αμπντούν

Η παραμονή Φερέιρα, οι περιπτώσεις των Βρύζα, Μάρκου και Νάνι, ο Αμπντούν, ο Μάτος, οι πωλήσεις παικτών και οι μειώσεις αποδοχών. Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής.

Η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε ομόφωνα την παραμονή του Ζεσουάλδο Φερέιρα και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο θέμα του τεχνικού διευθυντή. Τι γίνεται με Αμπντούν και Μάτος, ποια άλλα ονόματα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση. Το παρασκήνιο. Οι Γόντικας-Πολέμης-Νίκας αποφάσισαν να διατηρήσουν τον Φερέιρα στον πάγκο του τριφυλλιού και ο Πορτογάλος τεχνικός μαζί με το νέο τεχνικό διευθυντή, θα αναλάβουν να δημιουργήσουν μία νέα ομάδα με φιλόδοξους παίκτες που θα κάνει πρωταθλητισμό. Άλλωστε ήταν ρίσκο στην παρούσα φάση για τους "πράσινους" να πάνε σε άλλη λύση για την τεχνική ηγεσία όπως η περίπτωση του Γιώργου Δώνη και οι άνθρωποι του συλλόγου θεωρούν πως ο Φερέιρα μπορεί να δημιουργήσει μία ελκυστική και νεανική ομάδα, κάτι που πέτυχε με την Πόρτο.

Στο σκέλος του τεχνικού διευθυντή υπάρχουν 2-3 περιπτώσεις στον ορίζοντα και το θέμα αναμένεται να κλείσει μέσα στην εβδομάδα. Φαίνεται πως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θέλουν λύση από την ελληνική αγορά από τη στιγμή που ο εκλεκτός θα αναλάβει και τα καθήκοντα του γενικού αρχηγού στα αποδυτήρια. Ο Τάκης Φύσσας είναι αρνητικός, καθώς θα παραμείνει στην εθνική ομάδα και ακούγονται τα ονόματα των Ζήση Βρύζα, Γιάσμινκο Βέλιτς, Δημήτρη Μάρκου και του Ιταλού Τζιανλούκα Νάνι, ο οποίος έχει εργαστεί σε Μπρέσια και Γουέστ Χαμ και είχε απασχολήσει ξανά το τριφύλλι, αλλά είχε προτιμηθεί η περίπτωση Φρέιτας.

Διαβάστε ειδικά για τον Παναθηναϊκό στα prasinanea.gr
Απο εκεί και πέρα, συζητήθηκε η περίπτωση του Αμπντούν της Καβάλας αλλά υπάρχει προβληματισμός σχετικά με τον χαρακτήρα του Αλγερινού και όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά "θα είχε κλείσει ήδη η μεταγραφή αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ενδοιασμοί". Ωστόσο, το θέμα παραμένει ανοιχτό και υπάρχουν συζητήσεις για τη μεταγραφή του Αμπντούν.

Ο Μάτος εξακολουθεί να είναι αρνητικός στο να επιστρέψει στην Ελλάδα. Εάν όμως ο Παναθηναϊκός δεν πάρει τα χρήματα που θέλει από τη Μποταφόνγκο (τουλάχιστον 1 εκ. ευρώ), τότε ο Βραζιλιάνος μέσος είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στις 25 Ιουνίου στην Παιανία και θα εξεταστεί στη συνέχεια το αν θα του γίνει πρόταση για την ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει σε έναν χρόνο.

Από την ελληνική αγορά υπάρχει ενδιαφέρον για τους Γεωργιάδη-Ανάκογλου του Πανσερραϊκού, τον Καραγκούνη του Ατρόμητου, ενώ έχει προταθεί ο Ζαιρί, ο οποίος μένει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από την Πορτογαλία και από τη Βραζιλία που θα είναι φιλόδοξοι και θα μπορούν να εξελιχθούν, αποκτώντας και μεγαλύτερη αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Στόχος είναι η δημιουργία μίας νέας ομάδας με παίκτες που θα διψούν για διακρίσεις και θα επαναφέρουν το τριφύλλι στο δρόμο των επιτυχιών.

Προτεραιότητα, πάντως, αποτελούν οι πωλήσεις ώστε να γνωρίζει στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός πόσα χρήματα θα έχει στη διάθεση του για μεταγραφές. Υποψήφιοι είναι οι Σισέ, Λέτο, Μπουμσόνγκ, Νίνης και Τζόρβας. Παράλληλα, θα γίνουν προσπάθειες να υπάρξουν μειώσεις αποδοχών σε κάποιους παίκτες καθώς με τη νέα κατάσταση το ταβάνι στα συμβόλαια του Παναθηναϊκού θα είναι οι 700-800.000 ευρώ.

Τέλος, από τη στιγμή που δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα στα διοικητικά, το μοντέλο με τη διοικούσα επιτροπή θα παραμείνει και τη νέα σεζόν. Η θητεία της όπως και όλου του διοικητικού συμβουλίου, ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου και το νέο Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε σώμα μετά τις 17 Ιουνίου, οπότε και λήγει η προθεσμία για τους νυν μετόχους να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου