Δυσκολεύει του Μαρκάνο στον Ολυμπιακό

Το ενδιαφέρον της Οσασούνα, ο Καμούνιας και μια... καραμπόλα αλά ισπανικά δυσκολεύουν την υπόθεση μεταγραφής του Ιβάν Μαρκάνο στον Ολυμπιακό. Τι ισχύει με Σάντσες και Γέστε.


Μπορεί η Οσασούνα να... χαλάσει τον σχεδόν βέβαιο δανεισμό του Ιβάν Μαρκάνο στον Ολυμπιακό; Μπορεί, αν αναλογιστεί κανείς την... καραμπόλα που προκύπτει το τελευταίο 48ώρο στην Ισπανία. Η Βιγιαρέαλ, στην οποία ανήκει ο Μαρκάνο, έχει ψηλά στη μεταγραφική λίστα της τον Χαβιέρ Καμούνιας της Οσασούνα. Οι δύο ομάδες μιλούν για να κλείσουν το deal και μέσα στα έμψυχα ανταλλάγματα που ζητά η Οσασούνα είναι ο αριστερόποδαρος στόπερ που ο Ολυμπιακός έχει μαζί με τον Κάρλος Σάντσες στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του.

Κάπως έτσι ο συντελεστής δυσκολίας μιας μέχρι προσφάτως πολύ εύκολης υπόθεσης ανεβαίνει αισθητά για τους Πειραιώτες. Και το "παιδί" του Ερνέστο Βαλβέρδε, Ιβάν Μαρκάνο γίνεται μια ιστορία που η τελική της έκβαση θα κριθεί μέσα στο επόμενο 24ώρο.

Ο Ολυμπιακός φυσικά και διατηρεί μια σειρά από "ατού" στο όλο θέμα: Βαλβέρδε, Ιμπάνιεθ (κοινός μάνατζερ του ποδοσφαιριστή και του προπονητή των "ερυθρολεύκων"), η επιθυμία του Μαρκάνο να αγωνιστεί σε ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ, μια κατ' αρχήν συμφωνία με τη Βιγιαρεάλ. Όμως ξαναλέμε ότι πλέον δεν είναι τόσο... εύκολο όσο ήταν μέχρι τη Δευτέρα. Μέχρι η Οσασούνα να μπει στο κόλπο της απόκτησης του. Ή πιο σωστά μέχρι η Βιγιαρέαλ να της χτυπήσει την πόρτα για τον Καμούνιας.

Την Τετάρτη οι "ερυθρόλευκοι" έχουν σκοπό να κάνουν την τελική τους κίνηση για τον Ισπανό αμυντικό. Και φιλοδοξούν τα... όπλα τους να φτάσουν προκειμένου ο Μαρκάνο να γίνει παιδί του Πειραιά. Η τρίτη καλοκαιρινή μεταγραφή μετά τους Χαβίτο και Κοστάνσο. Και οι ίδιοι όμως στο ευρύτερο περιβάλλον τους παραδέχονται ότι πλέον το πράγμα έγινε σίγουρα πιο δύσκολο από όσο ήταν. Η αίσθηση που έχουμε βέβαια είναι ότι ακόμη και έτσι ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι το κρατά στην υπόθεση.

Οι εξελίξεις με τον Μαρκάνο, θεωρητικά πηγαίνουν λίγο πιο πίσω εκείνες με τον Κάρλος Σάντσες. Πρακτικά όμως και εκεί... βιβλίο ανοιχτό είναι. Ο Ολυμπιακός θα καταθέσει την πρόταση του στην Βαλενσιέν και θα περιμένει την απάντηση ποντάροντας στην προεργασία που έχει γίνει ως τώρα. Στη συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή, στον ατζέντη του Κριστόφ Μονγκέ κλπ. Αν για τον Μαρκάνο όμως υπάρχει Οσασούνα, για τον Σάντσες εμφανίζονται Μπορντό, Παρί, Ουντινέζε, Εσπανιόλ και τέλος πάντων μια σειρά από "μνηστήρες". Οπότε ούτως η άλλως αυτό το θέμα έχει... ιδιαιτερότητες.

Στα υπόλοιπα (μεταγραφικά) της ημέρας τώρα, αξίζει να σταθεί σε δύο σημεία. Πρώτον στο γεγονός ότι η Αταλάντα κάνει πίσω για την απόκτηση του Κώστα Φορτούνη. Και δεύτερον ότι στον Τύπο επανεμφανίστηκε δυναμικά το όνομα του Φραν Γέστε. Του Βάσκου μπαλαδόρου που έπειτα από... μια ζωή στην Μπιλμπάο, πέρασε πέρσι μια σεζόν στα πετροδόλαρα της Αλ Ουασλ. Και πλέον ξαναψάχνει τρόπο να μπει στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη. Ο 32άχρονος αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός μάλλον... αυτοπροτάθηκε στον Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον οποίο διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις.

Το θέμα όμως είναι τι οικονομικές απαιτήσεις έχει. Διότι αν έχει σκοπό να ρίξει πολύ τον... πήχη του (που πέρσι ήταν στο 1.2 εκατ ευρώ), όντως ο Ολυμπιακός μπορεί να ενδιαφερθεί. Αν όχι, μάλλον το θέμα του δεν γίνεται να προχωρήσει. Εκτός αν οι ερυθρόλευκοι πουλούσαν τον Ριέρα...

*Περισσότερα από χίλια εισιτήρια διαρκείας έφυγαν την Τρίτη, στη διάρκεια της πρώτης ημέρας διάθεσης για νέους κατόχους. Ο αριθμός πλέον είναι στις 11.500 τη στιγμή που την περσινή σεζόν όλα τα διαρκείας μαζί ήταν στις 15.000. Και ακόμη είμαστε στα μέσα Ιουνίου!. Χωρίς να έχει σερβιριστεί το κυρίως πιάτο στα μεταγραφικά.

Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου