Γενέθλια με πρόκριση στον τελικό ο Ναδάλ


Το καλύτερο δώρο στον εαυτό του έκανε την Παρασκευή (03/06) ο Ραφαέλ Ναδάλ, καθώς την ημέρα των γενεθλίων του (έκλεισε τα 25) πέρασε στον τελικό του Roland Garros και την Κυριακή (05/06) θα διεκδικήσει τον έκτο τίτλο του στο Παρίσι, ισοφαρίζοντας, εφόσον τα καταφέρει, το ρεκόρ του Μπιορν Μποργκ και παράλληλα σιγουρεύοντας την παραμονή του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης।

Ο Ισπανός, ο οποίος με τις επιτυχίες του στο παρισινό Grand Slam αποκαλείται “βασιλιάς της σκόνης” και θα φέρει τον χαρακτηρισμό αυτό τουλάχιστον μέχρι τη λήξη του επερχόμενου τελικού, δεν έκανε την καλύτερη εμφάνιση που μπορούσε κόντρα στον Άντι Μάρεϊ (Νο4), αποδείχτηκε όμως ότι ήταν αρκετή για να τον οδηγήσει στη νίκη με 3-0 σετ (6-4, 7-5, 6-4). Έτσι διευρύνοντας σε 44-1 το ρεκόρ του, πέρασε στον τελικό για έκτη φορά σε επτά συμμετοχές του στη διοργάνωση.

Όσον αφορά τον Μάρεϊ, έχασε ευκαιρία να γίνει ο πρώτος Βρετανός που θα έπαιζε στον τελικό του Roland Garros από το 1937 και τον Μπάνι Όστιν.

"Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ο Μάρεϊ είναι φανταστικός παίκτης, του αξίζει να κατακτήσει ένα Grand Slam σύντομα. Θα παίξω ή με τον καλύτερο παίκτη αυτή τη στιγμή στον κόσμο (Νόβακ Τζόκοβιτς) ή με τον καλύτερο παίκτη της ιστορίας (Ρότζερ Φέντερερ). Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι είμαι στον τελικό" σχολίασε ο Ναδάλ μετά την πρόκριση του.

Ο Μάρεϊ επεσήμανε: "Είχα πολλές ευκαιρίες αλλά στα κρίσιμα σημεία έπαιξε καλά ο αντίπαλος μου. Νομίζω ότι φέτος είμαι καλύτερος στο χώμα από πέρσι".

Εν τω μεταξύ, στο διπλό γυναικών ο τίτλος πήγε στις Άντρεα Χλαβάτσκοβα/Λούσι Χράντετσκα από τη Τσεχία, οι οποίες νίκησαν το νούμερο 7 του ταμπλό, τις Σάνια Μίρζα (Ινδία)/Έλενα Βέσνινα (Ρωσία) με 2-0 σετ (6-4, 6-3). Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζευγάρι από τη Τσεχία δεν είχε ξεπεράσει ποτέ μέχρι το φετινό Roland Garros τον δεύτερο γύρο σε ένα Grand Slam.

Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου