Ολυμπιακος-Παναθηναϊκος 76-68


Ο Ολυμπιακός πέτυχε την πρώτη του νίκη επί του Παναθηναϊκού στη σειρά των τελικών (76-68), μείωσε σε 2-1 και παίζει τα ρέστα του την Κυριακή στο ΟΑΚΑ।

Ενημερωθείτε για την εξέλιξη του αγώνα :

1ο δεκάλεπτο

Ο Φώτσης ανοίγει το σκορ (0-2).

Μπατίστ για το 2-4.

Ο Μπουρούσης ισοφαρίζει (4-4).

Ο Σάτο για το 7-8

Μπουρούσης για το 9-8

Μαυροκεφαλίδης, 11-10, μεγάλη ευστοχία οι δύο ομάδες.

Ο Μπατίστ το 11-12

Εμμεσο τρίποντο ο Σπανούλης (14-12).

Μπουρούσης, 16-12


To σχόλιο του Τάσου Μαγουλά:Μέτριο ξεκίνημα επιθετικά για τις δύο ομάδες, με πολύ καλύτερη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός να περνάει την μπάλα στον Μπουρούση ο οποίος δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα απέναντι στον κοντύτερο Μπατίστ. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός τρέχει περισσότερο και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την άμυνα του Χαλπερίν στον Σάτο.

Μαυροκεφαλίδης, 18-12

Ο Μάριτς απαντά, 18-14

Γκόρντον και +8 για τον Ολυμπιακό, 22-14

Μάριτς με βολές, 22-16

Γλυνιαδάκης, 24-16

Νίκολας από μακριά, 24-19.

To σχόλιο του Τάσου Μαγουλά: Μην τους ματιάσουμε, οι παίκτες είναι πολύ ήρεμοι και αυτό βοηθάει και τους διαιτητές. Βλέπουμε και καλό μπάσκετ αλλά μάλλον θα τους...ματιάσουμε σε αυτό.

Δείτε εδώ φάσεις από την 1η περίοδο.

2ο δεκάλεπτο

Γλυνιαδάκης, 26-19

Καλάθης, 26-21

To σχόλιο του Τάσου Μαγουλά:Ότι βλέπουμε έως τώρα δεν είναι στο ελάχιστο διαφορετικό από τις πρώτες περιόδους των περισσοτέρων αγώνων. Σοβαρός, μετρημένος ο Ολυμπιακός παίρνει προβάδισμα. Προβάδισμα που συνήθως δεν λέει τίποτα διότι οι πράσινοι επιστρέφουν γρήγορα. Για να δούμε πως θα εξελιχθεί η ιστορία σήμερα. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει 21 πόντους από τους ψηλούς του. Ο Παναθηναϊκός θα επιμείνει στην λογική του πικ εν ρολ.

Ο Νίκολας ισοφαρίζει, 26-26

Βουγιούκας, 26-28,

Ερτσεγκ, γκολ φάουλ 29-28

Τσαρτσαρής, 29-33

To σχόλιο του Τάσου Μαγουλά: Η παρουσία του Τεόντοσιτς, όπως και στον δεύτερο τελικό, ήταν αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός. Ο Σέρβος αδιάφορος στην άμυνα και καταστροφικός στην επίθεση. Ο Ομπράντοβιτς τον σημάδεψε από νωρίς και τιμώρησε την επιλογή του Ίβκοβιτς να τον εμπιστευτεί, πάλι, στο διάστημα που η ομάδα του παίρνει προβάδισμα. Πάλι ο Παναθηναϊκός γυρνάει τον αγώνα με τον Καλάθη στο παρκέ και τον Διαμαντίδη στον πάγκο. Από ότι φαίνεται ο Ντούντα δεν αλλάζει συλλογιστική ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή ο Σέρβος θα ξυπνήσει. Ειρήσθω εν παρόδω, φοβερό το μαύρισμα του Ίβκοβιτς. Τί στο καλό; Μόνο στο Παλαιό Φάληρο έχει ήλιο;

Ερτσεγκ, 32-33

Σπανούλης, 34-33

Βουγιούκας, 34-35

Βουγιούκας, 34-37

Mπατίστ από κοντά, 35-39

To σχόλιο του Τάσου Μαγουλά:Ο Καλάθης...διασκεδάζει με την άμυνα του Τεόντοσιτς σε αυτό το διάστημα όπως και οι ψηλοί του Παναθηναϊκού αφού ο Έρτσεγκ όσο ενεργός είναι στην επίθεση τόσο απαθής στην άμυνα. Ο ελληνοαμερικανός πλέι μέικερ τρέχει την ομάδα του, μοιράζει μπάλα και δεν κρατάει την μπάλα. Παράλληλα φρόντισε να δώσει επτά λεπτά ξεκούρασης στον Διαμαντίδη. Περισσότερες βολές για τον Ολυμπιακό που σήμερα παίρνει αυτός τα φάουλ από την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Ο Μπουρούσης μειώνει, 37-40

Ο Διαμαντίδης ανεβάζει τη διαφορά στο +7 (37-44).

Ο Μπορούσης μειώνει εκ νέου (39-44).

Με εκπληκτική προσπάθεια ο Καλάθης κάνει το 39-46.

Ημίχρονο.
To σχόλιο του Τάσου Μαγουλά:Είναι πολύ καλύτερος ο Παναθηναϊκός διότι οι αναπληρωματικοί του έπαιξαν καλύτερα από τους βασικούς τόσο στην άμυνα όσο κυρίως στην επίθεση. Πολύ καλύτερο θέαμα σήμερα με γρήγορο ρυθμό, καθαρό παιχνίδι κάτι που διευκολύνει όλους. Ο Ολυμπιακός την πατάει πάλι από τον Τεόντοσιτς και τον Παπαλουκά στην επίθεση, τον Έρτσεγκ και τον Μαυροκεφαλίδη στην άμυνα. Παράλληλα ο Σπανούλης δεν μπορεί να δημιουργήσει με την άμυνα να κλείνει. Ο Χαλπερίν πήρε μόνο ένα σουτ και μένει μόνος, πάλι, ο Μπουρούσης να κρατάει την ομάδα του. Το δεύτερο ημίχρονο θα κριθεί στα πρώτα λεπτά του διότι ότι βλέπουμε έως τώρα θυμίζει κάτι από τον περυσινό τέταρτο τελικό όταν ο τρομερά ήρεμος Παναθηναϊκός γύρισε μεθοδικά τον αγώνα κι έβαλε τον Ολυμπιακό να τρέχει. Το +7, δίνει σαφές προβάδισμα στον Παναθηναϊκό διότι είναι πιο σοβαρός, πιο συγκροτημένος και κυρίως πολύ πιο ήρεμος. Δείτε εδώ φάσεις από την 2η περίοδο.

3ο δεκάλεπτο


Πρίντεζης για το 41-46

To σχόλιο του Τάσου Μαγουλά:Η επιλογή του Ίβκοβιτς είναι να δώσει έμφαση στην ταχύτητα. Μέσα ο Πελεκάνος, για πρώτη φορά σε τελικούς, μέσα και ο Πρίντεζης για ένα παιχνίδι που θα προσπαθήσουν οι κυπελλούχοι να αλλάξουν την...διάθεσή τους. Ίσως να είναι η τελευταία τους ευκαιρία. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν έχει να αλλάξει τίποτα. Πρώτο τρίποντο για τον Ολυμπιακό από τον Πρίντεζη, 44-46

Ο Μπατίστ τελειώνει το πικ εν ρολ 44-48

Το παιχνίδι διακόπτεται για λίγα λεπτά λόγω ρίψης αντικειμένων.

Εκπληκτική προσπάθεια του Μπουρούση, 46-48


To σχόλιο του Τάσου Μαγουλά: Είναι σαν τα τηλεοπτικά τάιμ άουτ. Πως τα παίρνεις στα μέσα της δεύτερης και τρίτης περιόδου, έτσι και με τις κροτίδες. Τί κατάλαβαν, τί είδαν....Ξέρουν πολύ καλά. Είπαν να επιλέξουν το διάστημα που ο Ολυμπιακός ισορροπεί κάπως τον αγώνα. Εκτός βεβαίως αν αντί για το 44-48, βλέπουν το 5.55 στον χρόνο και νομίζουν πως η ομάδα τους χάνει με 50 διαφοράς. Τί σχέση έχει το μπάσκετ με τρεχάλες κι Ευαγγελισμούς, πρέπει το...ψάξουμε.

Ο Πελακάνος μειώνει 49-51

Νίκολας, 49-53

Τεόντοσιτς, 51-53

Γκολ-φάουλ ο Σπανούλης, 54-53

Απαντά με τον ίδιο τρόπο ο Βουγιούκας 54-56.

To σχόλιο του Τάσου Μαγουλά:Επειδή πολλοί φίλοι μας έψεξαν για την άποψη περί αθλίου μπάσκετ, νομίζω ότι ο σημερινός αγώνας μας δικαιώνει. Ο Παναθηναϊκός κάνει αλλαγή τον Διαμαντίδη διότι αυτή είναι η διαφορά του Ομπράντοβιτς: δεν κολλάει σε παίκτες και αστέρια. Δεν πάει καλά ο 3D, αλλαγή και μέσα ο Νίκολας για επίθεση με καλύτερη κίνηση. Αντίθετα ο Ολυμπιακός θα είχε άλλη εικόνα αν δεν επέμενε τόσο ο Ντούντα στον Τεόντοσιτς. Ίσως με την παρουσία του Σπανούλη, ο Σέρβος να κάνει κάτι καλύτερο.

Ο Χαλπερίν στο ανοιχτό γήπεδο, 58-56.



Το σχόλιο του Τάσου Μαγουλά: Πολύ καλή περίοδος για τον Ολυμπιακό που με Πρίντεζη, Πελεκάνο αλλά και τον Χαλπερίν γύρισε τον αγώνα. Θα μπορούσε να ήταν καλύτερα τα πράγματα αν ο Τεόντοσιτς δεν ήταν αρνητικός. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα ...δίπλα με τον Διαμαντίδη να έχει τρεις κακές περιόδους αλλά αυτά τα πράγματα αλλάζουν. Για να δούμε τί μας επιφυλάσει το φινάλε.

4ο δεκάλεπτο

Φώτσης, 58-59

To σχόλιο του Τάσου Μαγουλά:Νίκολας, 58-61

Μαυροκεφαλίδης, 59-63

Τεόντοσιτς από τη γραμμή, 61-63

Διαμαντίδης για τρεις, 61-66

Ο Ολυμπιακός μπροστά, 68-66




Το σχόλιο του Τάσου Μαγουλά: Τέλος το μπάσκετ για τον Σακίλ. Αντίο από τον κορυφαίο χοντρό της ιστορίας. Ο Ολυμπιακός θα πει και αυτός αντίο αν δεν βάλει κάποια σουτ ο Σπανούλης διότι η άμυνα των πρωταθλητών κλείνει πολύ καλά τον Μπουρούση.
To σχόλιο του Τάσου Μαγουλά: Η πεντάδα του Ίβκοβιτς με Πελεκάνο, Πρίντεζη, Γκόρντον δίνει στον Ολυμπιακό ενέργεια. Αυτό ήθελε ο Ίβκοβιτς και την άμυνα να σταματήσει τους πρωταθλητές. Ο Παναθηναϊκός κολλάει λίγο στην επίθεση διότι δεν έχει την έξτρα πάσα.Ο Διαμαντίδης δείχνει να μην είναι ο εαυτός του όπως φάνηκε στο...εύκολο τέταρτο φάουλ που έδωσε. Γκόρντον, 70-66

Σπανούλης με βολές, 72-66

Μπατίστ, 72-68

Πρίντεζης, 75-68 με τρίποντο

Σπανούλης, 76-68

Τελικό, 76-68.
Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου