Ποιος pop star αγοράζει (εκατομμύρια) ψεύτικα YouTube views;

                                Ποιος pop star αγοράζει (εκατομμύρια) ψεύτικα YouTube views;

Eric Markowitz, συντάκτης του site Vocativ σε πρόσφατο δημοσίευμα του περίγραψε ένα παράξενο περιστατικό:
«Λίγες μέρες πριν ένας άγνωστος με κάλεσε στο τηλέφωνο. Μου είπε «πίασε χαρτί και μολύβι,» χωρίς να μου αποκαλύψει την ταυτότητα του. «Γράψε «Rantic» και θα λάβεις ένα email σε 10 λεπτά» συμπλήρωσε και έκλεισε το τηλέφωνο.
KANTE LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ!! ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ... ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ!!!
Μια ώρα αργότερα, έλαβα ένα email, που περιείχε δυο screen shots. Το πρώτο απεικόνιζε δυο γνωστά πρόσωπα: Ο ένας έμοιαζε με τον Scooter Braun, γνωστό manager pop stars όπως ο Justin Bieber, ο οποίος φαινόταν να λαμβάνει μέρος σε μια skype συνομιλία με τον “Kenzo”, ένα άτομο αγνώστων λοιπών στοιχειών. Ο Braun (αν είναι αυτός) φαινόταν να αγοράζει περίπου 200.000.000 YouTube views για ένα άγνωστο videoclip. «Δεν επιθυμούμε να φαίνονται ίχνη από κακής ποιότητας views, που μπορεί να μας φέρουν προβλήματα» ήταν το μεταξύ τους μήνυμα που φαινόταν στο screenshot. Στο δεύτερο screenshot φαίνεται μια συναλλαγή για την «αγορά» των views με το αντίτιμο των 150.000 δολαρίων για τα ζητούμενα views, παρ` όλα αυτά τα στοιχεία των εμπλεκόμενων δεν είναι ευδιάκριτα.»
Στην συνέχεια, ο ανώνυμος αποστολέας του mail εξηγούσε στον Markowitz πως οι εικόνες προέρχονται από τον υπολογιστή ενός από τους εργαζόμενους στο τμήμα YouTube views/Facebook Likes μιας ομάδας hackers που έγινε γνωστή με την επωνυμία “Rantic” . Το ανώνυμο μήνυμα έκλεινε με ένα νοητό χτύπημα στην πλάτη του Markowitz: " Έχεις ένα τέλειο θέμα, μπορείς να το πουλήσεις στα διεθνή media." έγραψε λίγο πριν εξαφανιστεί για πάντα.

KANTE LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ!! ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ... ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ!!!
Οι hackers της Rantic έγιναν πρόσφατα γνωστοί από την απειλή-φάρσα που σκάρωσαν με αποδέκτη την Emma Watson, ισχυριζόμενοι πως έχουν στην κατοχή τους γυμνές φωτογραφίες της. Ίσως τα ψεύτικα΄YouTube views να μην λένε πολλά για την αξιολόγηση της μουσικής ενός καλλιτέχνη. Άλλωστε pop μουσική υπήρχε και πριν από το YouTube. Παρ`όλα αυτά, όλοι γνωρίζουμε πως το έτος 2014, μερικές χιλιάδες views μπορούν να «γεννήσουν» δισκογραφικές καριέρες και να «φτιάξουν» stars. Όταν όμως ο manager ενός από τους μεγαλύτερους teen pop stars έχει «αγοράσει» την επιτυχία του πελάτη του, μια ερώτηση μένει στο μυαλό μας: Πως ορίζεται τελικά η αληθινή επιτυχία ενός καλλιτέχνη;
Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου