Στο ντιβάνι της Τζένης Θεωνά

Ο ρόλος της ως τηλε-ψυχολόγος Ρόζα Μαριάννα Χαλυβδόκωστα στο διαδικτυακό #atherapefti είναι η αφορμή για να την αποθεώσουμε.

Ποτέ δεν ξεχνάς την πρώτη φορά που βλέπεις από κοντά την Τζένη Θεωνά. Μια γυναίκα που όντως, όπως είχαμε γράψει παλιότερα 'θα μπορούσε να είναι καθημερινά στα εξώφυλλα των περιοδικών και το Δελτίο Ειδήσεων του Star αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο απέφυγε το καλάμι που της έχει προσφέρει απλόχερα η ζωή για να κάτσει πάνω'.
Το πρόσωπό της, που θυμίζει Ελένη Μενεγάκη στα 18 της, είναι απλά φαντασμαγορικό. Ενώ και το σώμα της, με όπλο τα υπέροχα πόδια της, δεν πάει πίσω. Ρωτήστε και τους συμφοιτητές της στη σχολή ΜΜΕ του Παντείου που κοιτούσαν συντριπτικά περισσότερο εκείνη από την Μαριέττα Χρουσάλα με την οποία -προφανώς από μια ευτυχή καρμική συγκυρία- ήταν στο ίδιο έτος.

1 of 9
Επίσης αυτό που δεν ξεχνάς, ειδικά αν είσαι συντάκτης σε αντρικά περιοδικά ή διευθυντής προγράμματος σε κανάλι, είναι η πρώτη φορά -από τις πολλές- που θα την ακούσεις να σου λέει όχι.
'Όχι' σε σέξι φωτογράφηση (έχει κάνει μόλις μια, εντελώς ντυμένη, στο Maxim), 'όχι' στο να παρουσιάσει πρωινή εκπομπή, 'όχι' να συμμετέχει σε show. Γενικά ντρανταχτό 'όχι' σε οτιδήποτε δεν θεωρεί ότι την πάει ένα βήμα πιο πέρα καλλιτεχνικά.
''Μπορεί να ακουστεί κάπως τετριμμένο, όμως ανήκω κι εγώ σε εκείνη τη μερίδα των ανθρώπων που πιστεύουν πως με τα όχι χτίζονται οι καριέρες ή μάλλον επειδή δεν μου αρέσει η λέξη καριέρα, ας πούμε οι καλλιτεχνικές διαδρομές''

Πάντοτε με την εξαίρεση της παρουσίασης, όπως αυτής που κάνει στο MTV. Ένα χόμπι-άθλημα που φαίνεται να την ξεκουράζει και για αυτό το προτιμά.
'Η παρουσίαση μου αρέσει και με ξεκουράζει σε έναν βαθμό. Είμαι ηθοποιός και το υπόλοιπο κομμάτι καλώς να έρχεται όταν έχω χρόνο. Δεν έχω το άγχος να είμαι κεντρική παρουσιάστρια'

Προφανώς και εδώ υπάρχει μια αντίφαση. Ότι δηλαδή έχεις μπροστά σου μια γυναίκα που φυσιογνωμικά θα μπορούσε να είναι η δική μας, ελληνική εκδοχή της Scarlett Johansson, ένα πραγματικό 'μπιμπελό', η οποία όμως και δεν μασάει και δεν ακολουθεί τον δρόμο που της χάραξε το DNA.
Όλα όμως αυτά στα έχουμε πει ήδη. Είναι γνωστά και καταγεγραμμένα. Εκείνο που δεν περιμέναμε είναι ότι το #atherapefti, μια πρωτότυπη web σειρά αυτοσχεδιασμών που γράφει και σκηνοθετεί το αγόρι της, Ανδρέας Κοντόπουλος, και στην οποία, ως θεραπεύτρια των stars, Ρόζα Μαριάννα Χαλυβδόκωστα, προσκαλεί επώνυμους τύπου Ντορέττα Παπαδημητρίου και Γιώργο Χρανιώτη προκειμένου να τους θεραπεύσει/ προσβάλει, θα ήταν τόσο απρόσμενα καλή.
Συγκεκριμένα, για να είμαι εντελώς ειλικρινής μαζί σας, κάθισα να δω 1-2 επεισόδια προκειμένου να ξέρω στο περίπου για το τι γράφω, και κατέληξα να δω και τα 11 που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα. Περιμένοντας μάλιστα με σχετική αγωνία να έρθει η Δευτέρα, οπότε και ανεβαίνει μια καινούργια “κλινική περίπτωση”.
Δεν λέω ότι είναι όλα εξίσου καλά. Ούτε ότι δεν μπαίνω σε πειρασμό να το συγκρίνω με το Between Two Ferns with Zach Galifianakis και να το βγάλω, αναγκαστικά, 'λειψό'.
Αυτό που λέω είναι ότι και πέρασα καλά και είδα μια διαφορετική, πιο απροσδόκητα 'βρώμικη' και ενίοτε σέξι και χύμα πλευρά της Τζένης. Όπως π.χ. στο επεισόδιο που βοηθάει την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου να ξεπεράσει την φαλλοφοβία της. Εκείνο που προσπαθεί να ξεφύγει από τον Λευτέρη Ελευθερίου. Ή το καλύτερο από όλα, αυτά με τον Μάκη Παπαδημητρίου, στον οποίο κάνει μια ανήθικη πρόταση που τον μετατρέπει σε άγαλμα.
''Το Ίντερνετ σου δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσεις κατά κάποιο τρόπο τα όρια. Δεν είναι μια prime time εκπομπή στην τηλεόραση που πρέπει να είναι 'καθωσπρέπει'. Το όριο είναι πιο μακριά, λες ή κάνεις αυτό που κανονικά θα ντρεπόσουν. Αυτό είναι απελευθερωτικό για μένα. Τολμώ να 'γελοιοποιηθώ' και το απολαμβάνω''
Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου