Σχέσεις: 7 σημάδια ότι είσαι με τον κατάλληλο/η

ΠΡΩΤΟ-ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Μόλις έχεις μπει σε μια σχέση και είστε στα ντουζένια σας και όλα σου φαίνονται τέλεια. Πώς ξέρεις όμως αν είναι το κατάλληλο άτομο και αυτή η σχέση θα κρατήσει;

Εδώ θα βρεις 7 σημάδια ότι είσαι με τον κατάλληλο/η:

1. Σε εκνευρίζει; Τα πηγαίνετε καλά την περισσότερη ώρα ή σε εκνευρίζει σε καθημερινή βάση; Πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται «Αχ, τι σκεφτόταν πριν μιλήσει;»; Εύχεσαι να ήταν πιο δραστήριος/α; Να μην έχει τόσο άγχος; Να μην ήταν έστω τόσο ψυχαναγκαστικός/ή; Αν δεν σ’αρέσει αυτό που βλέπεις, μην προσπαθήσεις να το φτιάξεις. Βρες κάποιον που να ταιριάζουν πιο πολύ οι χαρακτήρες σας.
2. Βασικό θέμα μας είναι κι επικοινωνία. Είναι ευθύς μαζί σου ή σε χειρίζεται «ύπουλα»; Μήπως κρατάς πράγματα μέσα σου μέχρι να εκραγείς ή μιλάς ξεκάθαρα και ανοιχτά; Σε μια σχέση η επικοινωνία είναι το παν και πρέπει να γνωρίζει ο ένας τις ανάγκες του άλλου συχνά. Αν επικοινωνείτε σωστά, βρισκεστε σε καλό δρόμο.

3. Φίλοι και οικογένεια: Τα πηγαίνετε καλά ο ένας με την οικογένεια και τους φίλους του άλλου; Συμφωνείτε μεταξύ σας για το πόσο χρόνο πρέπει να τους αφιερώνει ξεχωριστά ο καθένας σας; Αν δεν τα βρίσκετε σε αυτό το κομμάτι, μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα στη σχέση σας.

4. Έχετε κοινά στη διατροφή σας και τη φυσική σας κατάσταση; Ή είναι η μία χορτοφάγος κι ο άλλος τρώει όλη μέρα σουβλάκια; Είναι ο ένας από τους δύο πολύ πιο δραστήριος από τον άλλον; Μπορεί να μοιάζει μικρό σαν πρόβλημα, αλλά σκέψου πόσα γεύματα μοιράζεσαι κάθε μέρα με τη σχέση σου. Πρέπει οι διατροφικές επιλογές και η προσοχή στην καλή φυσική κατάσταση του ενός να συμβαδίζουν με τον τρόπο ζωής του άλλου.

5. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως πρέπει να βρουν ένα σύντροφο που να μπορεί να τους προσφέρει και οικονομική ασφάλεια. Όμως στη σημερινή αγορά εργασίας, σχεδόν κανένας δεν μπορεί να έχει οικονομική ασφάλεια. Οπότε το θέμα είναι αν έχετε κοινή πορεία και λογική στη διαχείριση των οικονομικών σας. Είστε κι οι δύο γενναιόδωροι για παράδειγμα; Τα χρήματα είναι πολύ συχνή αιτία καυγά ανάμεσα στα ζευγάρια. Άρα είναι καλό να έχετε παρόμοιους στόχους και συνήθειες στο συγκεκριμένο τομέα.

6. Η μόρφωση επίσης είναι κάτι σημαντικό γιατί τα ζευγάρια που έχουν παρόμοια εκπαίδευση και επαγγελματική εμπειρία τείνουν να έχουν και καλύτερη κατανόηση. Ο ένας «πιάνει» τον άλλον και ταιριάζουν περισσότερο σε πολλά πράγματα. Έχουν πιο πολλά κοινά μεταξύ τους και βαθύτερη κατανόηση.
7. Οικειότητα: Ίσως το σπουδαιότερο απ” όλα στη σχέση είναι αυτό. Η οικειότητα περιλαμβάνει τη ρομαντική πλευρά της σχέσης και τη δημόσια επίδειξη συναισθημάτων. Κάποια ζευγάρια έχουν διαφορετικές σεξουαλικές ανάγκες, που μπορεί να οδηγήσουν στο θυμό και την απομάκρυνση. Πρέπει λοιπόν και οι δύο να έχουν παρόμοιες απαιτήσεις όσον αφορά στη συχνότητα και τον τρόπο που θα είναι οικείοι μεταξύ τους. Έτσι αποφεύγονται και τα περισσότερα προβλήματα που προκύπτουν στο κρεβάτι.

Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου