Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και η βαθμολογία των Πανελληνίων 2014

Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και η βαθμολογία των Πανελληνίων 2014

Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και η βαθμολογία των Πανελληνίων 2014


 Τέλος Ιουνίου και το πολύ στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθει η βαθμολογία των Πανελληνίων 2014 και ειδικότερα τα αποτελέσματα των γραπτών των υποψηφίων στα εξεταζόμενα μαθήματα ενώ αμέσως μετά οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει σήμερα την Τετάρτη να ανακοινώσει την προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων. Κάτι που κατά τα φαινόμενα θα είναι από τις αρχές Ιουλίου, μέχρι τα μέσα του μηνός ενώ σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί η βαθμολογία των Πανελληνίων 2014. Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών για κάθε υποψήφιο αλλά και των στατιστικών στοιχείων με τις επιδόσεις ανά βαθμολογική κλίμακα, θα εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για την πορεία των βάσεων εισαγωγής, καθώς μέχρι τώρα όλες οι πληροφορίες έρχονται από τα βαθμολογικά κέντρα.

Από εκεί και πέρα αναμένονται αυξητικές τάσεις στο 1ο επιστημονικό πεδίο, λόγω των καλύτερων επιδόσεων των υποψηφίων στα αρχαία. Ανοδικά θα κινηθούν οι Νομικές σχολές,, τα τμήματα Φιλολογίας και Κοινωνιολογίας.

Στο 2ο και 4ο πεδίο οι βάσεις θα κινηθούν πάνω κάτω στα περσινά επίπεδα, αν και στις Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται άνοδος. Έχει ενδιαφέρον πως η εικόνα που παρουσιάζουν τα γραπτά στα Μαθηματικά, θα είναι καλύτερες από πέρυσι.

 Στο 3ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση εξαιτίας της δυσκολίας που παρουσίασαν τα θέματα στη Βιολογία και τη Χημεία. Κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν λιγότερα μόρια για την είσοδο στις Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές σχολές.

 Τέλος στο 5ο επιστημονικό πεδίο, οι επιδόσεις στα μαθήματα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, θα είναι βελτιωμένες σε σχέση με πέρυσι, κάτι θα επηρεάσει ανοδικά και τις βάσεις, κυρίως στις σχολές που έχουν μεγάλη ζήτηση. 


Share on Google Plus

About mitsos7

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου